Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Blokker

Wil je alles weten over lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Blokker? Op deze pagina lees je alle belangrijke aspecten. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice is, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij gaan we verder in op de aanwezige maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct aanbieders vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het geheel smaakt er lekker en er is heel veel variatie in het aanbod. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Kom je er nog niet helemaal uit? Scroll dan eerst naar beneden naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Holland
GemeenteHoorn
PlaatsBlokker
Postcode1695
Website gemeentewww.hoorn.nl
kant-en-klaar-maaltijden-blokker

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Voor wie is de maaltijdservice in Blokker?

Vind jij koken niet leuk? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een lekkere kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor: Pulled pork zoete aard puree bonenmix of Gewokte spinazie. In onderstaande tekst lees je informatie over allerlei soorten groepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

  • Senioren: 75-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De producten zijn super gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 75-plussers is gezond eten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, glutenvrij, en diabetes, koolhydraatarm, natriumarm, vetarm.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Daardoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
  • Jonge gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. School, een drukke baan en sport/muziek hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
  • Alleenstaanden: Een drukke baan, de sportschool en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is vaak nog erg gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Blokker: welke soorten zijn er?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Blokker dan bestaan er 3 varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type gerecht heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo verschillen de op het gebied van: de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, kwaliteit en aflevermogelijkheden.

  1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
  2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Blokker? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaal wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
  3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Zeker praktisch op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-blokker

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In het schema hierna check je een database met professionele bezorgers van warme maaltijden in Blokker. Per leverancier tref je praktische info zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Druk op de button van een organisatie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna tref je een database met plaatselijke maaltijdservices. Dat zijn bijv. slagerijen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, cateraars, stichtingen. Op dit platform vind je ook aanbieders in Wognum, Nibbixwoud en Hauwert.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij SmalWesterblokker 1131695 ACBlokker
Wonen Plus WelzijnRozenlaan 21702 TGHeerhugowaard
Omringrestaurant WervershoofDe Gouw 21693 DCWervershoof
Keurslager BlaauboerKorenbloem 821689 RZZwaag
De Pieter Raat StichtingDolomiet 21703 DXHeerhugowaard
BuurtzorgHortensialaan 1641702 KJHeerhugowaard
ViVa! – Forum IIStationsplein 391703 WDHeerhugowaard
Eetwinkel GroenMiddenweg 5521704 BPHeerhugowaard
Pieter Raat – DPRSGerard Douplantsoen 721701 JTHeerhugowaard
Keurslager de RuijterRaadhuisstraat 201701 EKHeerhugowaard
Tabel met kleinschalige organisaties van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Blokker

Ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdenservices voor bedrijven.

  • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er nog even door vergaderd moet worden. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
  • Ook verzorgingslocaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter werken ze samen met landelijke aanbieders van magnetronmaaltijden in Blokker. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
  • De grotere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
  • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kinderen kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen als u tot laat werkt.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s in een handomdraai klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Blokker zich aan moeten houden. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos staat vaak meer info over de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Penne, champignonragout, broccoli en Ajam pangang, bami goreng.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 110 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Meestal verwarm je het in circa 5 tot 10 minuten op 550 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Blokker.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Blokker?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,60. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €6,00. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,40) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,10).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast kan je je wenden tot de maaltijdservice Blokker. Onder andere speciaal ingerichte keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Als laatste hebben we nog de zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Hoorn?
Op www.hoorn.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast zijn er mogelijkheden via de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar uw vermogen en inkomen.