Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Hoorn

Zoek je een leverancier voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Hoorn? Op deze pagina lees je meer informatie. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder leggen we alles uit over de huidige type gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Tevens kan je ook mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Holland
GemeenteHoorn
PlaatsHoorn
Postcode1625
Website gemeentewww.hoorn.nl
kant-en-klaar-maaltijden-hoorn

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Check de huidige aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Hoorn?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n verse kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. Zoals eten als: Pannekoeken met een gebakken ei en Gepaneerde kipnuggets. In onderstaand blok tref je enkele voorbeelden van groepen mensen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Senioren: Ouderen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze maaltijden zijn tegenwoordig erg gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen te beschermen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, zoutarm, en vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken lukt dan niet altijd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Hoorn: wat is het aanbod?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Hoorn dan heb je feitelijk 3 opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type gerecht kent zijn eigen karakter en voordelen. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, herkomst producten en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Hoorn? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Dikwijls elke week 1 keer bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Zeker praktisch als u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-hoorn

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema verstrekken we een opsomming van grote bedrijven voor warme maaltijden in Hoorn. Per leverancier verstrekken we praktische info zoals het huidige assortiment en vanafprijs. Klik op een instantie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bedrijven van opwarmmaaltijden

In onderstaand schema bekijk je een database met lokale organisaties. Denk dan aan slagerijen, supermarkten, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, cateraars. Op deze website vind je ook leveranciers in Wormerland, Enkhuizen en Koggenland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Omring – Het BakenNieuwe Steen 361625 HVHoorn
Slagerij RoodVijverhof 111633 DSAvenhorn
Eethuys LindendaelKoepoortsweg 351624 ABHoorn
Keurslager de MeijerGrote Beer 51622 ESHoorn
Omring – De OeverTheresiahof 111641 LASpierdijk
Wilgaerden – De WilgBetsy Perk 171628 PEHoorn
SPAR TijmsAmmerdorfferstraat 31645 SHUrsem
Wilgaerden – De InloopBavohof 11645 VPUrsem
Restaurant de Hoge HopRoerdomp 21628 AWHoorn
Wilgaerden – De BijenkorfGeldelozeweg 661625 NXHoorn
Overzicht met plaatselijke instanties van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Hoorn

Ook bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er klanten over de vloer komen. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote bedrijven voor magnetronmaaltijden in Hoorn. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een smakelijke en gezonde maaltijd gebruiken alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Hoorn zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je de ingrediënten en voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Het avondeten wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst zijn er de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En als laatste heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijv. Couscous, kip, mergueze worst en Nasi goreng speciaal, kip in satésaus.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Optie 1 is ongeveer 35 minuten op 120 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het ook in de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 600 – 850 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Hoorn.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Hoorn?
De tarieven van maaltijden aan huis kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €6,00. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,40) en toetje (vanaf €0,95).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice Hoorn. Voorbeelden zijn speciaal ingerichte keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Hoorn?
Door middel van www.hoorn.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Daarbij bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Blokker
 • Zwaag