Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Enkhuizen

Wil je verse kant en klaar maaltijden bestellen in Enkhuizen? Via onze site lees je aanvullende details. We omschrijven precies wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Eveneens leggen we alles uit over de diverse maaltijd-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar instellingen vergelijken. Als laatste kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen de meestgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Holland
GemeenteEnkhuizen
PlaatsEnkhuizen
Postcode1601
Website gemeentewww.enkhuizen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-enkhuizen

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Enkhuizen?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals maaltijden als: Gegrilde groentenmix in saus en Viscurry, Sajour boontjes, Couscous. In de box hieronder vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Bejaarden: Senioren bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De producten zijn super gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen te beschermen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, en vetarm, vegetarisch, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Daardoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Een baan, sport en studie moeten gecombineerd worden. Boodschappen doen en koken lukt dan niet altijd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Werk, school, hobbies en afspraken met vrienden: we hebben het erg druk. Iedere avond voor jezelf koken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Enkhuizen: wat moet ik kiezen?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Enkhuizen dan bestaan er drie opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Iedere maaltijdvorm heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, onkosten, bewaaradviezen en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Enkhuizen? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Gewoonlijk per 6 of 12 stuks aan huis geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Zeer geschikt wanneer u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-enkhuizen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder bekijk je een opsomming van populaire aanbieders van warme maaltijden in Enkhuizen. Per instantie bekijk je praktische info zoals het actuele aanbod en budget. Kies een leverancier voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke instanties van magnetronmaaltijden

In het schema hierna bekijk je een verzameling lokale instellingen. Bijvoorbeeld stichtingen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, slagerijen, cateraars. Elders op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Purmerend, Beemster en Zaanstad.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Wilgaerden – De SeniorWesterstraat 1751601 AGEnkhuizen
Welwonen, voor wonen én welzijnRode Paard 51602 DGEnkhuizen
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
Eetcafé De Bonte VeerWielewaal 11602 PVEnkhuizen
BuurtzorgVijzelstraat 501601 NKEnkhuizen
Eethuys Overvest EnkhuizenLijsterbesstraat 41602 SEEnkhuizen
Wilgaerden – De Vergulde BaarsSint Lucasstraat 91606 BPVenhuizen
Crea CateringDe Trompet 14c1601 MKEnkhuizen
Herfstzon – WilgaerdenRomeinstraat 411601 AZEnkhuizen
Database met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Enkhuizen

Ook bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In onderstaand blok vind je een aantal voorbeelden van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook veel zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Dikwijls is dit contractueel geregeld met professionele leveranciers van magnetronmaaltijden in Enkhuizen. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Enkhuizen in Nederland aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket vind je de voedingswaarden en toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 aspecten. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Denk aan Vegetarische lasagna, spinazie & Kipfilet in saus.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 30 minuten op 125 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 12 minuten op 600 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Enkhuizen.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Enkhuizen?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,60. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,45. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,75) en nagerecht (vanaf €1,35).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast kan je je wenden tot de maaltijdservice Enkhuizen. Het betreft grootschalige keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ten derde hebben we nog de zorgverleners en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Enkhuizen?
Via de uitleg op www.enkhuizen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Verder zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.