Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Zaanstad

Zoek jij opties voor kant en klaar maaltijden bestellen in Zaanstad? Via onze site bieden we alle belangrijke aspecten. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice inhoudt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens behandelen we ook de huidige maaltijd-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Tevens kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Onderzoek dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Holland
GemeenteZaanstad
PlaatsZaanstad
Postcode1506
Website gemeentewww.zaanstad.nl
kant-en-klaar-maaltijden-zaanstad

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Bekijk de lopende aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Zaanstad?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Varkenssaucijs, rode bieten, aardappelpuree & Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst. In onderstaand blok tref je voorbeelden van doelgroepen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Bejaarden: 75-plussers krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Via speciale senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze maaltijden zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, en koolhydraatarm, diabetes, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Op deze manier behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Jonge gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Een baan, sport en studie moeten gecombineerd worden. Even snel een maaltijd maken schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Werk, sport en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Zaanstad: waar kan ik uit kiezen?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Zaanstad dan zijn er drie varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Zo verschillen de op het gebied van: hoe groot het aanbod is, onkosten, smaak en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Zaanstad? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Meestal 1 of 2 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Erg handig indien u geen keuken heeft en wanneer opwarmen ook niet gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-zaanstad

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna verstrekken we een weergave van bekende bezorgers van warme maaltijden in Zaanstad. Per leverancier check je relevante zaken zoals het huidige assortiment en een prijsindicatie. Druk op de knop van een instelling voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden

Hierna bieden we een database met lokaal georiënteerde bedrijven. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, supermarkten, slagerijen, zorginstellingen, stichtingen. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook bedrijven en organisaties in Uithoorn, Aalsmeer en Beemster.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zorgcirkel – SaendenNova Zembla 21506 VDZaandam
Keurslagerij TrompKrommenieërweg 241521 HKWormerveer
Happie DeliverySluispolderweg 11A211505 HJZaandam
Cateringservice HoltermanVredeweg 1T1505 HHZaandam
Zorgcirkel – TorenerfPrins van Oranjestraat 11531 GAWormer
Restaurant van Evean in de LishofLisweg 2551511 XNOostzaan
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
Stichting Hulpdienst OostzaanDromerstraat 521511 CPOostzaan
Keurslager GrootLangeweide 991507 NCZaandam
Tabel met lokale instanties van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Zaanstad

Ook bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder vind je een aantal voorbeelden van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook verzorgingslocaties (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende organisaties voor magnetronmaaltijden in Zaanstad. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Ervaar het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Zaanstad specifiek aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 aspecten. Ten eerste een ruime portie groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, verse seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Zoals Kalkoenmedaillons in saus en Aspergeragout met mini krieltjes met peterselie.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Dit doe je in circa 35 minuten op 100 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Zaanstad.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Zaanstad?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (rond de €6,45. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,65) en toetje (vanaf €1,50).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice Zaanstad. Dat zijn bijvoorbeeld grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Daarnaast zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Zaanstad?
Op www.zaanstad.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Assendelft
 • Krommenie
 • Westzaan
 • Koog aan de Zaan
 • Zaandijk
 • Westknollendam
 • Wormerveer
 • Zaandam