Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Uithoorn

Zoek jij opties voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Uithoorn? Hieronder check je aanvullende details. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice precies is, en voor wie het geschikt is. Eveneens vertellen we meer over de diverse maaltijd-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct voorzieningen vergelijken. Als laatste kan je ook zakelijke mogelijkheden bekijken. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het geheel smaakt er lekker en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Onderzoek dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Holland
GemeenteUithoorn
PlaatsUithoorn
Postcode1423
Website gemeentewww.uithoorn.nl
kant-en-klaar-maaltijden-uithoorn

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Uithoorn?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Gebonden kerriesoep of Spaghetti, tonijn, kappertjes. In onderstaand blok bekijk je voorbeelden van doelgroepen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: 70-plussers krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Met behulp van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De gerechten zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, en koolhydraatarm, vegetarisch, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, feestjes en hobbies wisselen elkaar snel af. Even tussendoor koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, hobbies en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken kan dan vaak lastig zijn. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Uithoorn: welke zijn geschikt?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Uithoorn dan bestaan er drie varianten: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke type maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen zitten ‘m met name in aanbod, kosten, smaak en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Uithoorn? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Dikwijls elke 2 weken aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Erg handig in situatie waarbij het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-uithoorn

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel vind je een overzicht met landelijke organisaties voor warme maaltijden in Uithoorn. Per bedrijf vind je uitleg over assortiment en de tarieven. Klik op de button van een leverancier voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een database met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten, stichtingen, zorginstellingen. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook leveranciers in Blaricum, Huizen en Weesp.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Toko Toko PandanArthur van Schendellaan 361422 LDUithoorn
Restaurant Het HofpleinClematisstraat 161431 SEAalsmeer
Keurslagerij BaderZijdelwaardplein 711422 DLUithoorn
Slagerij StronkhorstAmstelplein 751421 SBUithoorn
Restaurant Voor ElkaerNobelhof 11433 JZKudelstaart
Keurslager KruyswijkOphelialaan 1551431 HDAalsmeer
BuurtzorgSchouwstraat 121435 KNRijsenhout
De Rusthoeve – De PopulierPopulierenstraat 11441 DPPurmerend
Slagerij SteenZijdstraat 111431 EAAalsmeer
Zorgcentrum AelsmeerMolenpad 21431 BZAalsmeer
Database met regionale bedrijven van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Uithoorn

Ook bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Organisaties laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentra (dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal werken ze samen met populaire bedrijven voor magnetronmaaltijden in Uithoorn. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen rond half 6 in de avond.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Uithoorn normaliter aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 aspecten. Ten eerste heb je natuurlijk de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. O.a. Runderstoofpotje met stamppot hutspot of Ribkarbonade in jus.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 30 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 12 minuten op 500 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Uithoorn.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Uithoorn?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke service heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,90. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €5,50. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,45) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,35).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ook kan je kiezen voor de maaltijdservice Uithoorn. We hebben het dan over grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tevens bestaan er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Uithoorn?
Aan de hand van www.uithoorn.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • De Kwakel