Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Huizen

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor kant en klaar maaltijden bestellen in Huizen? Middels onze site vind je aanvullende details. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Evenzeer behandelen we ook de verschillende type gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar voorzieningen vergelijken. Tevens kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Ze smaken ontzettend goed en het staat binnen mum van tijd op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Scroll dan eerst naar beneden naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Holland
GemeenteHuizen
PlaatsHuizen
Postcode1276
Website gemeentewww.huizen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-huizen

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check interessante aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Wat biedt de maaltijdservice in Huizen?

Houd je niet van koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n verse kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Zoals eten als: Kip in kerriesaus, doperwten, rijst & Rundersaucijs in jus. In onderstaande tekst lees je informatie over allerlei soorten groepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De menu’s zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, zoutarm, en diabetes, koolhydraatarm, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Daardoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, feestjes en hobbies wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Studeren, sport en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Huizen: welke zijn geschikt?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Huizen dan zijn er in feite 3 keuzemogelijkheden: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk soort gerecht heeft zowel voor- als nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, kosten, smaak en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Huizen? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaliter wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeker praktisch op het moment dat u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-huizen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder check je een opsomming van erkende bedrijven voor warme maaltijden in Huizen. Per bezorgservice bieden we specificaties zoals het type maaltijden en de prijzen. Tik op de knop van een bedrijf om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instanties van thuismaaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een overzicht met regionale bezorgservices. Dit kunnen zijn slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen, cateraars, zorginstellingen. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Amstelveen, Ouder-Amstel en Wijdemeren.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant De ParelAkkerweg 571276 BBHuizen
Keurslager BertelsmannGlobeplein 861334 HEAlmere
Francien’s Catering & Maaltijd servicesOnderwei 461273 TCHuizen
Amaris – voor AnkerOranje Nassauplein 1001272 KVHuizen
BuurtzorgDe Paal 7 U-21351 JBAlmere
Slagerij VedderRimsky-Korssakovweg 231323 LPAlmere
TopMaaltijdKerkstraat 1001354 ACAlmere
Restaurant OversingelHugo de Grootlaan 301381 DEWeesp
Borsch WeespSteurstraat 3j1317 NZAlmere
Keurslager PouwStationsplein 461315 KTAlmere
Database met regionale aanbieders van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Huizen

Met name ook bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Verderop lichten we enkele situaties toe van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke leveranciers van magnetronmaaltijden in Huizen. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een verse en gezonde maaltijd krijgen alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Huizen specifiek aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking staat meestal een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er typische Hollandse recepten, verse seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. O.a. Hamburger, currysaus, baby wortelen, krieltjes en Viergroentenstamppot, gehaktbal.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je plaatst de maaltijd ongeveer 30 minuten op 110 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 750 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Huizen.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Huizen?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,45. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,65) en/of een toetje na (vanaf €1,10).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Huizen. Dat zijn bijvoorbeeld speciaal ingerichte keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Daarnaast kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Huizen?
Op de website www.huizen.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.