Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Purmerend

Zoek je een leverancier voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Purmerend? Hieronder bieden we alle belangrijke aspecten. We vertellen je wat een maaltijdservice is, en voor wie het geschikt is. Evenzeer leggen we alles uit over de aanwezige type maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Probeer dan eerst te zoeken binnen de meestgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Holland
GemeentePurmerend
PlaatsPurmerend
Postcode1441
Website gemeentewww.purmerend.nl
kant-en-klaar-maaltijden-purmerend

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Purmerend?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Probeer onder andere: Zuurkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst of Bami goreng speciaal, kip in satésaus. In de box hieronder beschrijven we diverse groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, en natriumarm, koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren vragen veel van onze tijd. Boodschappen doen en koken lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Starters: Werk, de fitness en feestjes met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken zit er dan soms gewoon niet in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Purmerend: hoe werkt dat?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Purmerend dan zijn er drie opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. Let goed op de verschillen in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, versheid en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Purmerend? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Vaak per box van 6 gerechten bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Een uitkomst wanneer u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-purmerend

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een opsomming van landelijke aanbieders van warme maaltijden in Purmerend. Per bedrijf bekijk je praktische info zoals assortiment en de prijzen. Klik op de button van een bedrijf voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een opsomming van lokaal georiënteerde bezorgservices. Dat zijn bijv. supermarkten, zorginstellingen, slagerijen, cateraars, stichtingen. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Almere, Weesp en Uithoorn.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De Rusthoeve – De PopulierPopulierenstraat 11441 DPPurmerend
Zorgcirkel – ZuidlandAbel Tasmanplein 31448 NLPurmerend
BuurtzorgSchouwstraat 121435 KNRijsenhout
Restaurant Voor ElkaerNobelhof 11433 JZKudelstaart
Zorgcirkel – MiddelwijckPrinses Beatrixpark 541462 JNMiddenbeemster
Vlees & ZoVan Damplein 101448 NBPurmerend
Slagerij de VriesRijperweg 541462 MEMiddenbeemster
Zorgcirkel – De SeevanckRaadhuisstraat 51474 HEOosthuizen
De Tien Gemeenten – De VijverHoornselaan 111442 AAPurmerend
Zorgcirkel – De ViervorstPrimulastraat 821441 HCPurmerend
Tabel met lokale instellingen van opwarmmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Purmerend

Met name ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentrums (woonlocaties en dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In veel gevallen werken ze samen met bekende organisaties voor magnetronmaaltijden in Purmerend. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen op die manier een smakelijke en gezonde maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Purmerend in Nederland aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een avondmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. Zoals Gebonden goulashsoep of Omelet in saus.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 20 minuten op 110 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Purmerend.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Purmerend?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Met name het type gerecht zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,50. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €5,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,60) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,25).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Ook is er de maaltijdservice Purmerend. Denk dan aan speciaal ingerichte keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tevens zijn er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Purmerend?
Op de website www.purmerend.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.