Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Almere

Wil je kant en klaar maaltijden bestellen in Almere? Hieronder tref je tips en adviezen. We omschrijven precies wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Verder gaan we dieper in op de actuele soorten gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFlevoland
GemeenteAlmere
PlaatsAlmere
Postcode1315
Website gemeentewww.almere.nl
kant-en-klaar-maaltijden-almere

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Almere?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Zoals eten als: Pastaschotel van penne, zalm en spinazie of Kipfilet met vleesjus, witte rijst, wokgroenten. In onderstaande tekst check je enkele voorbeelden van groepen mensen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze maaltijden zijn super gezond, bevatten weinig toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om gewicht te verliezen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aangemalen, zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, en vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, feestjes en hobbies moeten gecombineerd worden. In korte tijd een maaltijd bereiden kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Studie, hobbies en vrienden: we hebben het erg druk. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Almere: wat zijn de mogelijkheden?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Almere dan zijn er drie opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, onkosten, kwaliteit en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Almere? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Dikwijls elke week 1 keer aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Ideaal in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en wanneer opwarmen ook niet gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-almere

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hierna doorzoek je eenvoudig een verzameling grote keukens voor warme maaltijden in Almere. Per bedrijf bieden we relevante zaken zoals het actuele aanbod en vanafprijs. Kies een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hierna vind je een lijst met lokale instellingen. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, stichtingen, slagerijen, zorginstellingen, cateraars. Op deze website vind je ook organisaties in Ouder-Amstel, Hilversum en Blaricum.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager PouwStationsplein 461315 KTAlmere
BuurtzorgDe Paal 7 U-21351 JBAlmere
Restaurant De ParelAkkerweg 571276 BBHuizen
Francien’s Catering & Maaltijd servicesOnderwei 461273 TCHuizen
TopMaaltijdKerkstraat 1001354 ACAlmere
Keurslager BertelsmannGlobeplein 861334 HEAlmere
Restaurant OversingelHugo de Grootlaan 301381 DEWeesp
Restaurant De HogeweykHeemraadweg 11382 GVWeesp
Slagerij VedderRimsky-Korssakovweg 231323 LPAlmere
Borsch WeespSteurstraat 3j1317 NZAlmere
Opsomming met kleinschalige bedrijven van opwarmmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Almere

Ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als het personeel ‘s avond overwerkt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorginstellingen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Dikwijls is dit contractueel geregeld met erkende leveranciers van magnetronmaaltijden in Almere. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Veel thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kids kunnen daardoor een lekkere en voedzame maaltijd eten rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Almere de basis aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking staat vaak meer info over de exacte voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 onderdelen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En als laatste heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Babi ketjap, Karee djawa, Witte rijst en Gehakt in roomsaus.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 30 – 40 minuten op 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 5 – 12 minuten op 500 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Almere.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Almere?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,55. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €5,75. Voor een tafeltje dekje maaltijd moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,60) en nagerecht (vanaf €0,95).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Almere. Het gaat hier om grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ten derde bestaan er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Almere?
Via www.almere.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Verder bestaan er andere regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar het spaarvermogen en actuele inkomen.