Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Koggenland

Wil jij vandaag nog kant en klaar maaltijden bestellen in Koggenland? Via onze site check je een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor wie het geschikt is. Eveneens behandelen we ook de verschillende maaltijdopties. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdservices vergelijken. Tevens kan je ook opties voor zakelijke maaltijden overwegen. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Liever direct bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Holland
GemeenteKoggenland
PlaatsKoggenland
Postcode1648
Website gemeentewww.koggenland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-koggenland

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Koggenland?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een gezonde kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Probeer onder andere: Slavink, prei à la crème, gekookte aardappelen & Stamppot boerenkool met speklap. Hieronder benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren: Oudere mensen bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De menu’s zitten vol bouw- en voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of juist om op gewicht te komen en blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens is er een geschikte maaltijd. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, zoutarm, en vetarm, diabetes, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Op deze manier kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, feestjes en hobbies vereisen een goede planning. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Koggenland: waar kan ik uit kiezen?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Koggenland dan heb je feitelijk 3 opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk soort gerecht heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, bewaaradviezen en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Koggenland? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Doorgaans om de week aan huis geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. De oplossing wanneer het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-koggenland

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna vind je een overzicht met bekende bedrijven voor warme maaltijden in Koggenland. Per organisatie doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals assortiment en de prijzen. Klik op een maaltijdservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een database met lokaal georiënteerde aanbieders. Onder andere welzijnsorganisaties, slagerijen, stichtingen, supermarkten, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Oostzaan, Zaanstad en Enkhuizen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Omringrestaurant BerkhoutSlagterslaan 21647 CABerkhout
Omring – Sint MartinusRidderstraat 11671 CSMedemblik
Wilgaerden – De InloopBavohof 11645 VPUrsem
SPAR TijmsAmmerdorfferstraat 31645 SHUrsem
SPAR van der WerkNoorderpad 591674 NTOpperdoes
Keurslager BlokdijkNieuwstraat 681671 BGMedemblik
Omringrestaurant OpperdoesBurgemeester Pierhagenlaan 21674 PBOpperdoes
SPAR BrouwerKorteling 101679 VHMidwoud
SPAR van ZeijlNieuwstraat 49-511671 BBMedemblik
SPAR van SantenBurgemeester P. Kromplein 7A1657 AHAbbekerk
Weergave met kleinschalige bezorgservices van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Koggenland

Ook kantoren en bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal hebben ze een overeenkomst met bekende keukens voor magnetronmaaltijden in Koggenland. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kinderen kunnen een lekkere en voedzame maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Koggenland zich aan moeten houden. Altijd zo’n 150 gram groente, natriumarm, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een gerecht wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst zijn er de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. O.a. Rundermedaillons in pepersaus, Bonne femme of Gebonden aspergesoep.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Je warmt dit op in ongeveer een half uur op 100 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 800 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Koggenland.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Koggenland?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke service heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,90. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €5,75. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,65) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,90).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice Koggenland. Voorbeelden zijn speciaal ingerichte keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Als laatste bestaan er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Koggenland?
Via de info op www.koggenland.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen vanuit de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Obdam
 • Hensbroek
 • Avenhorn
 • Oudendijk
 • Zuidermeer
 • De Goorn
 • Berkhout
 • Ursem
 • Spierdijk
 • Scharwoude