Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Oostzaan

Direct mogelijkheden bekijken voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Oostzaan? Via onze site vind je relevante info. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice precies is, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Ook behandelen we ook de huidige gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje organisaties vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen er er zijn tientallen verschillende gerechten. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Onderzoek dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Holland
GemeenteOostzaan
PlaatsOostzaan
Postcode1511
Website gemeentewww.oostzaan.nl
kant-en-klaar-maaltijden-oostzaan

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Oostzaan?

Ben jij geen goede kok? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n lekkere kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Probeer onder andere: Kip satésaus, Tjaptjoy en witte rijst of Penne pesto, kip, groene groenten. In de box hieronder lees je informatie over verschillende groepen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Geholpen door deze senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, zoutarm, en diabetes, natriumarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. School, een drukke baan en sport/muziek vragen veel van onze tijd. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan soms even teveel gevraagd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Starters: Een drukke baan, hobby’s en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Elke avond een gezonde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Oostzaan: welke soorten zijn er?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Oostzaan dan bestaan er 3 alternatieven: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke type maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in aanbod, budget, bewaaradviezen en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Oostzaan? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. Gewoonlijk 1 of 2 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Zeer geschikt als het koken niet meer gaat en wanneer opwarmen ook niet gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-oostzaan

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna verstrekken we een opsomming van erkende keukens voor warme maaltijden in Oostzaan. Per organisatie tref je details als het huidige assortiment en vanafprijs. Selecteer een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bezorgservices van bezorgmaaltijden

Hieronder tref je een weergave van lokale bezorgservices. Dit kunnen zijn slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten. Op dit platform vind je ook adresgegevens van partijen in Gooise Meren, Uithoorn en Purmerend.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting Hulpdienst OostzaanDromerstraat 521511 CPOostzaan
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
Keurslager GrootLangeweide 991507 NCZaandam
Zorgcirkel – SaendenNova Zembla 21506 VDZaandam
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
Zorgcirkel – TorenerfPrins van Oranjestraat 11531 GAWormer
Wilgaerden – De SeniorWesterstraat 1751601 AGEnkhuizen
Herfstzon – WilgaerdenRomeinstraat 411601 AZEnkhuizen
Keurslagerij TrompKrommenieërweg 241521 HKWormerveer
Restaurant van Evean in de LishofLisweg 2551511 XNOostzaan
Opsomming met regionale maaltijdservices van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Oostzaan

Ook bedrijven en kantoren kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hierna behandelen we diverse opties van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze een overeenkomst met professionele keukens voor magnetronmaaltijden in Oostzaan. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Veel thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten als u tot laat werkt.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Oostzaan normaliter aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je informatie over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Denk aan Hete Bliksem met een speklapje & Asperge beenham schotel.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa een half uur op 100 – 120 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Oostzaan.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Oostzaan?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel divers. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,50. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €6,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,45) en dessert (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop kan je kiezen voor de maaltijdservice Oostzaan. We hebben het dan over speciaal ingerichte keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tevens kun je soms ook terecht bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Oostzaan?
Op www.oostzaan.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Verder zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar het inkomen en spaartegoeden.