Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Gooise Meren

Zoek jij opties voor kant en klaar maaltijden bestellen in Gooise Meren? Op deze pagina bieden we relevante info. We omschrijven precies wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en wie er gebruik van kan maken. Ook gaan we dieper in op de aanwezige maaltijd-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het geheel smaakt er lekker en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Onderzoek dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
PlaatsGooise Meren
Postcode1404
Website gemeentewww.gooisemeren.nl
kant-en-klaar-maaltijden-gooise-meren

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Check de lopende aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Gooise Meren?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een lekkere kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Slavink met een preistamppot of Kipstukjes saté, jambalaya rijst, gem. groenten. In de volgende paragraaf beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: Ouderen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Dankzij speciale senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze gerechten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor senioren zijn voedzame gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is er een geschikte maaltijd. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij, en natriumarm, koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies en vrienden hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: Werk, school, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Gooise Meren: hoe werkt dat?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Gooise Meren dan bestaan er drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, onkosten, versheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Gooise Meren? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Doorgaans elke week 1 keer afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-gooise-meren

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema tref je een weergave van grote keukens voor warme maaltijden in Gooise Meren. Per organisatie check je informatie als het type maaltijden en budget. Tik op de knop van een maaltijdservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige organisaties van magnetronmaaltijden

Hieronder vind je een opsomming van gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: supermarkten, welzijnsorganisaties, stichtingen, cateraars, slagerijen. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Wijdemeren, Blaricum en Almere.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant VivantoLange Heul 321403 NLBussum
Slagerij StronkhorstAmstelplein 751421 SBUithoorn
Restaurant De WarandeMezenlaan 191403 BRBussum
Restaurant GodelindeJozef Israëlslaan 11401 CMBussum
Keurslagerij BaderZijdelwaardplein 711422 DLUithoorn
Excellent LevenAmersfoortsestraatweg 9-41412 KBNaarden
Toko Toko PandanArthur van Schendellaan 361422 LDUithoorn
Zorgcentrum AelsmeerMolenpad 21431 BZAalsmeer
Restaurant Het VestionAmersfoortsestraatweg 11411 HBNaarden
Restaurant VivièraIepenlaan 3541406 RGBussum
Opsomming met regionale bedrijven van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Gooise Meren

Ook kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Verderop lichten we enkele situaties toe van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een vergadering uitloopt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentrums (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Normaliter zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende keukens voor magnetronmaaltijden in Gooise Meren. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Gooise Meren in de regel aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, natriumarm, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
De basissamenstelling van een gerecht bestaat uit 3 onderdelen. In de basis zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. O.a. Gestoofde wortel & Stukjes rundvlees in jus.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 35 minuten op 120 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 10 minuten op 550 – 750 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Gooise Meren.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Gooise Meren?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke service heeft weer andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,60. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €6,00. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €0,90).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast kan je kiezen voor de maaltijdservice Gooise Meren. Dat zijn bijvoorbeeld cateringbedrijven en grote keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Gooise Meren?
Op www.gooisemeren.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Verder heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Naarden
 • Bussum
 • Muiderberg
 • Muiden