Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Bavel

Wil jij vandaag nog gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Bavel? Hieronder bieden we alles wat je moet weten. We vertellen je wat een maaltijdservice inhoudt, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens vertellen we meer over de diverse soorten gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdvoorzieningen vergelijken. Tevens kan je ook mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Brabant
GemeenteBreda
PlaatsBavel
Postcode4854
Website gemeentewww.breda.nl
kant-en-klaar-maaltijden-bavel

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Bavel?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Linzensoep met bleekselderij & Gebakken witvis. In de box hieronder benoemen we heel uiteenlopende groepen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

  • Senioren: Ouderen krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Geholpen door deze senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De kant-en-klaar producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn niet zo zout en vet en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, en vegetarisch, diabetes, natriumarm, vetarm.
  • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
  • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. In korte tijd een maaltijd bereiden kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
  • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, hobbies en andere bezigheden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Bavel: wat moet ik kiezen?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Bavel dan heb je 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, houdbaarheid en bezorgintervallen.

  1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
  2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Bavel? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Dit garandeert de smaak en versheid. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Dikwijls wekelijks of om de week aan huis geleverd.
  3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. De oplossing op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en wanneer opwarmen ook niet gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-bavel

Vergelijk diverse maaltijdservices

In onderstaand schema vind je een weergave van populaire leveranciers van warme maaltijden in Bavel. Per leverancier doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals aanbod en de prijzen. Druk op de knop van een bedrijf voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bedrijven van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema verstrekken we een database met gemeentelijke organisaties. Dit kunnen zijn cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen, supermarkten, slagerijen. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Prinsenbeek, Terheijden en Teteringen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij LodewijkKapelstraat 334841 GEPrinsenbeek
De KnollentuinSt. Bavostraat 254891 CGRijsbergen
BuurtzorgMarkt 20b4841 ACPrinsenbeek
deBreedonk – SurplusWillem van Oranjelaan 174837 AJBreda
Stichting Social CateringAbdis van Thornstraat 544901 ZBOosterhout
Hendrikx keurslagerMolenstraat 1904881 GHZundert
ThebeWarandelaan 64904 PCOosterhout
Margot bij de HandAbraham Bloemaerthoek 194907 RDOosterhout
Slagerij BilletMolenstraat 1124881 CVZundert
Keurslagerij van CaulilStationsstraat 24872 TDEtten-Leur
Overzicht met kleinschalige instanties van opwarmmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Bavel

Ook zakelijke klanten hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand behandelen we diverse opties van dagverse maaltijden voor bedrijven.

  • Kantoren laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar een warme maaltijd faciliteren.
  • Ook zorgcentrums (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met professionele bezorgers van magnetronmaaltijden in Bavel. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
  • Diverse thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten en het drinken.
  • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd krijgen als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Bavel specifiek aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en voldoende eiwitten. Op de verpakking vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Het avondeten kent 3 aspecten. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Denk aan Pittige sperzieboontjes of Penne carbonara.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer 30 minuten op 100 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 5 – 12 minuten op 600 – 850 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Bavel.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Bavel?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke service heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €5,95. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,65) en/of een toetje na (vanaf €1,30).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Bavel. We hebben het dan over grootschalige keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Als laatste is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Breda?
Aan de hand van www.breda.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.