Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Breda

Opties achterhalen voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Breda? Via deze website lees je tips en adviezen. We omschrijven precies wat een maaltijdservice precies is, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Ook bespreken we de beschikbare maaltijdopties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Brabant
GemeenteBreda
PlaatsBreda
Postcode4811
Website gemeentewww.breda.nl
kant-en-klaar-maaltijden-breda

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Check alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Breda?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smaakvolle kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Shoarma met zuurkool & Rode kool met gehakt schotel. In de box hieronder check je meerdere segmenten Nederlanders die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De producten zijn super gezond, bevatten weinig toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen gezond te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, zoutarm, gemalen, eiwitrijk, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Boodschappen doen en koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: School, werken, sport en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Breda: hoe werkt dat?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Breda dan bestaan er 3 alternatieven: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk soort gerecht heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen zitten ‘m met name in aantal maaltijden, prijs, herkomst producten en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Breda? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Meestal 2 of 3 keer per maand afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. De oplossing op het moment dat het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-breda

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel bekijk je een verzameling bekende leveranciers van warme maaltijden in Breda. Per aanbieder bekijk je informatie als aanbod en budget. Tik op de knop van een bedrijf voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke bedrijven van magnetronmaaltijden

Hieronder vind je een opsomming van kleinschalige maaltijdservices. Dat zijn bijv. cateraars, zorginstellingen, slagerijen, stichtingen, supermarkten. Op deze site vind je ook leveranciers in Tholen, Roosendaal en Halderberge.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Senioren-assistentBrouwhuisplein 1 C44811 DPBreda
Slagerij KroeseGraaf Hendrik III Plein 494819 CKBreda
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
Fraiche MaaltijdenAsterdse Sluis 134823 GLBreda
Thebe CateringMinervum 72924817 ZMBreda
RaffyBernard de Wildestraat 4004827 EGBreda
ThebeOverakkerstraat 1114834 XKBreda
B & B MaaltijdenHaagweg 275a4813 XABreda
CareynNieuwe Prinsenkade 204811 VCBreda
Opsomming met gemeentelijke aanbieders van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Breda

Met name ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Bijgaand behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met populaire bezorgers van magnetronmaaltijden in Breda. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een lekkere en voedzame maaltijd opeten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: dagverse gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Breda specifiek aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op de omdoos staat vaak meer info over de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Het avondeten kent 3 aspecten. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt genieten van een Nederlandse stamppot, verse seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Denk aan Gehakt in jus & Slavink in jus.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Breda.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Breda?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel divers. Elke aanbieder hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (vanaf €6,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,55) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,40).

Welk type leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder is er de maaltijdservice Breda. Voorbeelden zijn grote keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Daarnaast zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Breda?
Via de info op www.breda.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Bavel
 • Ulvenhout
 • Teteringen
 • Prinsenbeek