Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Ooij

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Ooij? Via deze website check je een uitgebreide beschrijving. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice inhoudt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook behandelen we ook de huidige gerechten opties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Tevens kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen er er zijn tientallen verschillende gerechten. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteBerg en Dal
PlaatsOoij
Postcode6576
Website gemeentewww.bergendal.nl
kant-en-klaar-maaltijden-ooij

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Vergelijk actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Ooij?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n lekkere kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Zoals gerechten als: Visschotel met wortel en gebakken aardappel & Schnitzel met gebakken aardappels. Hierna tref je voorbeelden van doelgroepen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

  • Bejaarden: Ouderen in Nederland die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerk oplossingen geboden. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, zoutarm, en natriumarm, koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Door die service hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
  • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Een baan, sport en studie moeten gecombineerd worden. Even snel een maaltijd maken is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
  • Studenten: Werk, hobbies en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Ooij: wat moet ik kiezen?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Ooij dan heb je 3 opties om uit te kiezen: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, tarieven, houdbaarheid en bezorging.

  1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
  2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Ooij? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Na bezorging zet je het in de vriezer. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand aan huis bezorgd.
  3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-ooij

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna check je een verzameling grote bezorgers van warme maaltijden in Ooij. Per bezorgservice bekijk je specificaties zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de tarieven. Tik op de knop van een leverancier voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke aanbieders van thuismaaltijden

In de volgende tabel check je een weergave van lokale maaltijdservices. Dit kunnen zijn cateraars, supermarkten, zorginstellingen, stichtingen, slagerijen. Op deze site vind je ook leveranciers in Groesbeek, Heilig Landstichting en Ubbergen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR LooijschelderReinier v. Ooiplein 236576 BTOoij
Stichting Vrijwillige HulpdienstKloosterstraat 46581 XXMalden
KaloramaNieuwe Holleweg 126573 DXBeek
Restaurant De GasterijSint Willibrordstraat 16566 DDMillingen aan de Rijn
SPAR MaaltijdservicePrinsenweg 136584 AZMolenhoek
Catering door MalderburchBroekkant 166581 AEMalden
BuurtzorgGroesbeekseweg 76585 KEMook
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
Hofmans CateringBroekkant 536581 ADMalden
SPAR LooijschelderKerkplein 9-9A6578 ANLeuth
Opsomming met kleinschalige leveranciers van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Ooij

Ook bedrijven en kantoren kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In onderstaand blok sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdopties voor bedrijven.

  • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
  • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal is dit contractueel geregeld met landelijke leveranciers van magnetronmaaltijden in Ooij. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
  • Diverse thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
  • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. Kinderen kunnen daardoor een lekkere en gezonde maaltijd nuttigen alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Ooij normaliter aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Ten eerste hebben we de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, recepten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. Zoals Stamppot boerenkool met een varkenssaucijs en Penne, champignonragout, broccoli.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 25 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 550 – 750 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Ooij.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Ooij?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,60. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (rond de €5,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je jezelf echt verwennen? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,75) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,25).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Allereerst heb je supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Ooij. Dit zijn vaak cateraars en/of gespecialiseerde keuken die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Daarnaast bestaan er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Berg en Dal?
Aan de hand van www.bergendal.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.