Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Berg en Dal

Opties achterhalen voor kant en klaar maaltijden bestellen in Berg en Dal? Via deze website tref je relevante info. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice precies is, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij gaan we dieper in op de actuele soorten maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook organisaties vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan opties voor zakelijke maaltijden overwegen. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGelderland
GemeenteBerg en Dal
PlaatsBerg en Dal
Postcode6562
Website gemeentewww.bergendal.nl
kant-en-klaar-maaltijden-berg-en-dal

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Check de scherpe aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Berg en Dal?

Houd je niet van koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n lekkere kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en kun je eenvoudig en snel warm eten. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Kip in rozemarijnsaus, broccoli, aardappelpuree en Vegetarische pastaschotel met tomaten. In de box hieronder vind je heel uiteenlopende groepen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De menu’s zijn tegenwoordig erg gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 75-plussers is gezond eten een uitkomst. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of juist om op gewicht te komen en blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, en vetarm, diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. School, een drukke baan en sport/muziek moeten gecombineerd worden. Even tussendoor koken schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Afgestudeerden: Studie, muziek en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Berg en Dal: welke soorten zijn er?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Berg en Dal dan heb je eigenlijk 3 varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer over aanbod, onkosten, herkomst producten en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Berg en Dal? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Gewoonlijk om de week aan huis geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Erg handig wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-berg-en-dal

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna bieden we een overzicht met erkende bedrijven voor warme maaltijden in Berg en Dal. Per bezorgservice bieden we uitleg over het soort gerechten dat ze aanbieden en de kosten. Tik op de knop van een bedrijf voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

Hieronder vind je een weergave van regionale maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten. Op deze site vind je ook leveranciers in Landgraaf, Heerlen en Kerkrade.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgBredeweg 716562 DCGroesbeek
SPAR LooijschelderKerkplein 9-9A6578 ANLeuth
Restaurant ZZG HerstelcentrumBoslaan 2186561 LEGroesbeek
Hemmy van HaarenDorpsstraat 41-A6561 CAGroesbeek
Hofmans CateringBroekkant 536581 ADMalden
SPAR LooijschelderReinier v. Ooiplein 236576 BTOoij
Catering door MalderburchBroekkant 166581 AEMalden
Stichting Vrijwillige HulpdienstKloosterstraat 46581 XXMalden
KaloramaNieuwe Holleweg 126573 DXBeek
Restaurant De GasterijSint Willibrordstraat 16566 DDMillingen aan de Rijn
Overzicht met gemeentelijke maaltijdservices van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Berg en Dal

Met name ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand behandelen we diverse opties van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Dikwijls is dit contractueel geregeld met erkende keukens voor magnetronmaaltijden in Berg en Dal. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je advies inwinnen over het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd opeten rond half 6 in de avond.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Berg en Dal de basis aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je informatie over de voedingswaarden en toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een reguliere maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Witlofschotel met ham en kaas en Pastaschotel.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 20 minuten op 100 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 4 – 10 minuten op 500 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Berg en Dal.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Berg en Dal?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (vanaf €6,35. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je meer luxe? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,25) en nagerecht (vanaf €0,90).

Welk type leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms wordt er ook bezorgd. In aanvulling daarop kan je kiezen voor de maaltijdservice Berg en Dal. Het gaat hier om grote keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Berg en Dal?
Op de website www.bergendal.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Leuth
 • Erlecom
 • Kekerdom
 • Ooij
 • Persingen
 • Ubbergen
 • Millingen aan de Rijn
 • Heilig Landstichting
 • Groesbeek