Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Heerlen

Opties achterhalen voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Heerlen? Via onze site vind je alles wat je moet weten. We vertellen je wat een maaltijdservice precies is, en voor wie het geschikt is. Ook bespreken we de verschillende type gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan voorzieningen vergelijken. Tevens kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen de meestgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioLimburg
GemeenteHeerlen
PlaatsHeerlen
Postcode6411
Website gemeentewww.heerlen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-heerlen

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check de scherpe aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Heerlen?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een lekkere kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng of Chicken Lunges. In de box hieronder check je voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen, en natriumarm, vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies en vrienden wisselen elkaar snel af. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Studie, hobbies en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Heerlen: wat is het aanbod?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Heerlen dan heb je eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, tarieven, bewaaradviezen en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Heerlen? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeer geschikt op het moment dat u geen keuken heeft en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-heerlen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel tref je een overzicht met landelijke bezorgers van warme maaltijden in Heerlen. Per leverancier bekijk je uitleg over aantal maaltijden en de kosten. Druk op de knop van een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van senioren maaltijden

In het schema hierna doorzoek je eenvoudig een database met plaatselijke bezorgservices. Dat kunnen o.a. zijn: slagerijen, supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars. Op deze site vind je ook aanbieders in Valkenburg aan de Geul, Beekdaelen en Simpelveld.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMaastrichterlaan 806374 VSLandgraaf
Keurslager LochtmanBenzenraderweg 906417 STHeerlen
De Keuken BaronesKerkstraat 16A6374 HKLandgraaf
ZondagsvleesBuizerdweg 116374 BSLandgraaf
Vitalis – Parc ImstenradeParc Imstenrade 666418 PPHeerlen
MeanderGroepKerkraderweg 766416 CKHeerlen
Keurslager van MelickHoofdstraat 786432 GGHoensbroek
BuurtzorgGouverneur Baron van Hovellplein 196432 HEHoensbroek
Smakelijk eten – warme maaltijdserviceAmmonieterf 576413 KPHeerlen
BuurtzorgLokerstraat 286413 ENHeerlen
Schema met lokale instellingen van magnetronmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Heerlen

Ook kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop lichten we enkele situaties toe van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorggroepen (woonlocaties en dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met landelijke leveranciers van magnetronmaaltijden in Heerlen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je afspraken maken voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een verse en gezonde maaltijd gebruiken alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Heerlen zich aan moeten houden. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket staat meestal een tabel met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een reguliere maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, verse seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Bijv. Stamppot spinazie a la creme en Kip in crèmesaus, broccoli, aardappelpuree.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je plaatst de maaltijd ongeveer 25 – 40 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 tot 10 minuten op 600 – 750 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Heerlen.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Heerlen?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel wisselend. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd dat je kiest beïnvloedt de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,70. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (circa €6,25. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,40) en/of een toetje na (vanaf €1,10).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Heerlen. We hebben het dan over grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ook onderscheiden we nog zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Heerlen?
Op www.heerlen.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarbij kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Hoensbroek