Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Kerkrade

Opties achterhalen voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Kerkrade? Via onze site check je relevante info. We omschrijven precies wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij gaan we verder in op de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Als laatste kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het geheel smaakt er lekker en het assortiment is gigantische groot. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst de vragensectie (FAQ). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioLimburg
GemeenteKerkrade
PlaatsKerkrade
Postcode6461
Website gemeentewww.kerkrade.nl
kant-en-klaar-maaltijden-kerkrade

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk interessante aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Kerkrade?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Zoals gerechten als: Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst en Maaltijdsalade met kip en avocado. In onderstaande tekst check je meerdere segmenten Nederlanders die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Senioren die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de hersenen gezond te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Typische voorbeelden zijn gemalen, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, en vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, school en sport moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, school, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Kerkrade: welke soorten zijn er?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Kerkrade dan heb je eigenlijk drie alternatieven: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm heeft weer zijn eigen kenmerken. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, budget, bewaaradviezen en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Kerkrade? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaal wekelijks of om de week aan huis geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch indien u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-kerkrade

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna bieden we een database met erkende aanbieders van warme maaltijden in Kerkrade. Per leverancier tref je informatie als het actuele aanbod en het tarief. Klik op de button van een maaltijdservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdservices van bezorgmaaltijden

In het schema hieronder tref je een database met gemeentelijke bezorgservices. Voorbeelden zijn slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook leveranciers in Voerendaal, Simpelveld en Heerlen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
MeanderGroepMarkt 526461 EDKerkrade
Kookservice Paul SchobbenZaunbrechersstraat 16471 VREygelshoven
BuurtzorgKerkstraat 7 A6447 BGMerkelbeek
Zorgcentrum EmmastaeteAkerstraat Noord 63 hs036446 XCBrunssum
étuméDaalseweg 56521 GENijmegen
Slagerij VanthoorLaurastraat 96471 JGEygelshoven
BuurtzorgCipresstraat 1546523 HRNijmegen
BliXem Eetcafé en WinkelGroesbeekseweg 756524 CSNijmegen
BuurtzorgVeldhofstraat 496471 CDEygelshoven
Slagerij LochtmanHolzstraat 286461 HNKerkrade
Tabel met gemeentelijke instellingen van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Kerkrade

Juist bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Bijgaand sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er klanten over de vloer komen. In een dergelijke situatie wil je uiteraard jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorginstellingen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende bezorgers van magnetronmaaltijden in Kerkrade. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • De grotere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kinderen kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nuttigen rond half 6 in de avond.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Kerkrade de basis aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en voldoende eiwitten. Op de omdoos vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Het avondeten wordt gevormd door 3 onderdelen. Ten eerste een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijv. Pompoensoep met vermicelli & Varkensvlees in satésaus met nasi goreng.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 20 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 12 minuten op 500 – 650 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Kerkrade.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Kerkrade?
De prijzen van de gerechten zijn heel divers. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €6,45. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,70) en dessert (vanaf €1,00).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je je wenden tot de maaltijdservice Kerkrade. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Kerkrade?
Aan de hand van www.kerkrade.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarbij bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Eygelshoven