Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Midwolde

Opties achterhalen voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Midwolde? Op kantenklaarmaaltijden.com verstrekken we meer informatie. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en wie er gebruik van kan maken. Verder leggen we alles uit over de beschikbare type maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook voorzieningen vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Dit eten is geschikt voor iedereen en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Onderzoek dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGroningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsMidwolde
Postcode9355
Website gemeentewww.westerkwartier.nl
kant-en-klaar-maaltijden-midwolde

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Midwolde?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een gezonde kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Gewokte spinazie of Gegrilde kippenpoot. Hieronder tref je verschillende groepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

  • Ouderen en bejaarden: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor bejaarden is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, en koolhydraatarm, diabetes, natriumarm, vetarm.
  • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
  • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, feestjes en hobbies wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
  • Afgestudeerden: Werk, school, de sportschool en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Zorgen voor gezond eten schiet er dan wel eens bij in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Midwolde: waar kan ik uit kiezen?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Midwolde dan zijn er in feite 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht heeft zowel voor- als nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: hoe groot het aanbod is, budget, bewaaradviezen en afleveropties.

  1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
  2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Midwolde? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Dikwijls elke 2 weken op locatie geleverd.
  3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Ideaal in situatie waarbij het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-midwolde

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder tref je een lijst met erkende aanbieders van warme maaltijden in Midwolde. Per organisatie vind je informatie als het type maaltijden en de kosten. Klik op een maaltijdvoorziening om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke organisaties van thuismaaltijden

Hieronder check je een verzameling gemeentelijke bezorgservices. Denk dan aan stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, supermarkten, zorginstellingen. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook bedrijven en organisaties in Westervelde, Veenhuizen en Een-West.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Beijk CateringPotklei 89351 VSLeek
Mennega CateringGroningerstraat 2a9401 BKAssen
Lekkers van VerBurgemeester van waninglaan 179351 LRLeek
TSN ThuiszorgLindensteinlaan 449351 KGLeek
Slagerij MagerKoopmansplein 169401 ELAssen
Restaurant Zonnehuis de HoornNachtegaalstraat 29363 GBMarum
Icare – BoshofBeilerstraat 389401 PMAssen
Zorggroep DrentheIndustrieweg 159402 NPAssen
TSN ThuiszorgMolenstraat 89363 BCMarum
BuurtzorgDe Wending 679363 AZMarum
Opsomming met lokale instellingen van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Midwolde

Ook kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna behandelen we diverse opties van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

  • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar een warme maaltijd faciliteren.
  • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Normaliter zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende bedrijven voor magnetronmaaltijden in Midwolde. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
  • Veel thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je afspraken maken voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
  • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Midwolde specifiek aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, recepten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Bijv. Kipfilet mosterdsaus & Slavink, prei à la crème, gekookte aardappelen.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer een half uur op 125 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 5 tot 10 minuten op 600 – 850 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Midwolde.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Midwolde?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €6,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je meer luxe? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en/of een toetje na (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice Midwolde. Dat zijn bijvoorbeeld grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Als laatste hebben we nog de zorgaanbieders en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Westerkwartier?
Via www.westerkwartier.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.