Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Westerkwartier

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor kant en klaar maaltijden bestellen in Westerkwartier? Aan de hand van deze site verstrekken we relevante info. We vertellen je wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens vertellen we meer over de aanwezige maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct voorzieningen vergelijken. Als laatste kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. De gerechten zijn erg voedzaam en je warmt ze eenvoudig en snel op. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteWesterkwartier
PlaatsWesterkwartier
Postcode9351
Website gemeentewww.westerkwartier.nl
kant-en-klaar-maaltijden-westerkwartier

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Bekijk actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Westerkwartier?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Het wordt steeds populairder. Probeer onder andere: Paellaschotel met kip en zeevruchten en Aardappelpuree. In de box hieronder check je verschillende groepen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze producten zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, en natriumarm, vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, feestjes en hobbies wisselen elkaar snel af. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Studenten: School, werken, hobby’s en andere bezigheden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Westerkwartier: hoe werkt dat?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Westerkwartier dan bestaan er 3 opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, tarieven, smaak en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Westerkwartier? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Gewoonlijk elke week 1 keer afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Een uitkomst als u geen beschikking heeft over een keuken en wanneer opwarmen ook niet gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-westerkwartier

Vergelijk diverse maaltijdservices

In het volgende schema vind je een weergave van grote bedrijven voor warme maaltijden in Westerkwartier. Per bezorgservice bekijk je informatie als het huidige assortiment en de tarieven. Klik op de button van een bedrijf voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instellingen voor thuismaaltijden

In onderstaand schema tref je een verzameling plaatselijke leveranciers. Dat zijn bijv. cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, slagerijen, stichtingen. Op deze site vind je ook adresgegevens van partijen in Veendam, Pekela en Westerwolde.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Tafeltje Dekje VredevoldPulvertorenstraat 19351 BPLeek
BuurtzorgDe Wending 679363 AZMarum
Dignis – De WiekslagGrootveenweg 599331 KBNorg
BuurtzorgRoderweg 869311 PBNieuw-Roden
TSN ThuiszorgMolenstraat 89363 BCMarum
Beijk CateringPotklei 89351 VSLeek
Restaurant Zonnehuis de HoornNachtegaalstraat 29363 GBMarum
Mennega CateringGroningerstraat 2a9401 BKAssen
Lekkers van VerBurgemeester van waninglaan 179351 LRLeek
TSN ThuiszorgLindensteinlaan 449351 KGLeek
Overzicht met kleinschalige maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Westerkwartier

Juist bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna behandelen we diverse opties van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er klanten over de vloer komen. Als onderneming wil je natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorggroepen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen werken ze samen met professionele aanbieders van magnetronmaaltijden in Westerkwartier. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zodoende een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Westerkwartier zich aan moeten houden. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, zoutbeperkt, focus op graan- en volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op het etiket vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een normale kant en klaar maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Hollandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Denk aan Ajam pangang, nasi goreng & Runderhachee, witte rijst, bloemkool.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 20 minuten op 125 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het ook in de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 tot 12 minuten op 600 – 850 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Westerkwartier.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Westerkwartier?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,90. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (rond de €6,45. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,35) en nagerecht (vanaf €1,25).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice Westerkwartier. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ten derde hebben we nog de zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Westerkwartier?
Op de website www.westerkwartier.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarnaast bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Garnwerd
 • Niehove
 • Lauwerzijl
 • Saaksum
 • Ezinge
 • Feerwerd
 • Kommerzijl
 • Den Ham
 • Oldehove
 • Sebaldeburen
 • Doezum
 • Kornhorn
 • Opende
 • Lutjegast
 • Visvliet
 • Grootegast
 • Enumatil
 • Oldekerk
 • Niekerk
 • Lucaswolde
 • Lettelbert
 • Aduard
 • Den Horn
 • Niezijl
 • Grijpskerk
 • Pieterzijl
 • Noordhorn
 • Briltil
 • Nuis
 • Niebert
 • Jonkersvaart
 • De Wilp
 • Midwolde
 • Tolbert
 • Boerakker
 • Marum