Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Westerwolde

Wil jij vandaag nog verse kant en klaar maaltijden bestellen in Westerwolde? Op deze pagina check je alle belangrijke aspecten. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Evenzeer bespreken we de diverse maaltijdopties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij zakelijke mogelijkheden bekijken. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Dit eten is geschikt voor iedereen en het assortiment is gigantische groot. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteWesterwolde
PlaatsWesterwolde
Postcode9551
Website gemeentewww.westerwolde.nl
kant-en-klaar-maaltijden-westerwolde

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Bekijk interessante aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Westerwolde?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smaakvolle kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals maaltijden als: Procureurlapje, bladspinazie, aardappelpuree of Braadworst in jus. In het gedeelte hierna benoemen we allerlei soorten groepen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Senioren: Ouderen in Nederland laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn gemalen, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, en diabetes, koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Door die kant-en-klaar oplossingen kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies en vrienden hebben een grote impact op onze agenda. Een gezonde maaltijd klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Starters: Studeren, hobbies en afspraken met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Westerwolde: wat is het aanbod?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Westerwolde dan heb je 3 keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, onkosten, kwaliteit en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Westerwolde? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Meestal elke week 1 keer bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. De oplossing indien u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-westerwolde

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een weergave van grote leveranciers van warme maaltijden in Westerwolde. Per bezorgservice verstrekken we details als het huidige assortiment en de prijzen. Klik op een organisatie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van senioren maaltijden

In de volgende tabel check je een overzicht met plaatselijke instanties. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, slagerijen, supermarkten, zorginstellingen, stichtingen. Op deze website vind je ook leveranciers in Borger-Odoorn, Midden-Groningen en Pekela.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgWilhelminastraat 559541 ANVlagtwedde
TSN ThuiszorgHoofdstraat 1509601 EMHoogezand
Keurslager BorgerHoofdstraat 459531 ACBorger
BuurtzorgCeresstraat 49514 CAGasselternijveen
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
BuurtzorgLuringstraat 33 A9591 BBOnstwedde
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
BuurtzorgWillem Diemerplein 59581 DGMusselkanaal
BuurtzorgVijverstraat 49B9561 KPTer Apel
Weergave met regionale bezorgservices van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Westerwolde

Ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Verderop behandelen we diverse opties van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met professionele bedrijven voor magnetronmaaltijden in Westerwolde. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je informeren naar het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een verse en gezonde maaltijd gebruiken nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Westerwolde de basis aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op de verpakking staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 aspecten. In de basis is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, gerechten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Kip tikka masala, witte rijst, doperwten en Runderbouillon.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa een half uur op 110 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 4 tot 8 minuten op 550 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Westerwolde.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Westerwolde?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke service heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €6,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,40) en toetje (vanaf €1,20).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je kiezen voor de maaltijdservice Westerwolde. We hebben het dan over cateraars en/of gespecialiseerde keuken waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgverleners en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Westerwolde?
Aan de hand van www.westerwolde.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Bellingwolde
 • Oudeschans
 • Blijham
 • Wedde
 • Vriescheloo
 • Sellingen
 • Ter Apel
 • Ter Apelkanaal
 • Veelerveen
 • Vlagtwedde
 • Bourtange