Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Midden-Groningen

Direct mogelijkheden bekijken voor kant en klaar maaltijden bestellen in Midden-Groningen? Hieronder tref je tips en adviezen. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Eveneens behandelen we ook de verschillende gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdservices vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan opties voor zakelijke maaltijden overwegen. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen de veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGroningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsMidden-Groningen
Postcode9603
Website gemeentewww.midden-groningen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-midden-groningen

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Midden-Groningen?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een smaakvolle kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Groentesoep met balletjes en Varkenslapjes in jus. In het gedeelte hierna vind je voorbeelden van doelgroepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Bejaarden: Ouderen laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, en vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen hebben een grote impact op onze agenda. Even tussendoor koken schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Werk, school, hobby’s en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Midden-Groningen: hoe werkt dat?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Midden-Groningen dan heb je feitelijk drie opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke type maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, tarieven, smaak en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Midden-Groningen? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaliter wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst indien zelfstandig koken tot het verleden behoort en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-midden-groningen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hierna doorzoek je eenvoudig een lijst met landelijke bedrijven voor warme maaltijden in Midden-Groningen. Per leverancier bieden we praktische info zoals het type maaltijden en de tarieven. Druk op de knop van een instelling voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van senioren maaltijden

Hierna check je een weergave van lokale maaltijdvoorzieningen. Onder andere slagerijen, zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, cateraars. Op dit platform vind je ook adresgegevens van partijen in Midden-Drenthe, Aa en Hunze en Stadskanaal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
BuurtzorgHoofdweg 1119626 ACSchildwolde
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
BuurtzorgPoststraat 29628 ABSiddeburen
TSN ThuiszorgHoofdweg 19621 AASlochteren
Restaurant Zonnehuis UfkenshuisReint Dijkemastraat 19628 CWSiddeburen
SPAR KroonHoofdstraat 369635 AVNoordbroek
BuurtzorgNoorderstraat 388a9611 AWSappemeer
Restaurant Zonnehuis Sint JozefNoorderstraat 1429611 ANSappemeer
Opsomming met plaatselijke aanbieders van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Midden-Groningen

Met name ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In onderstaand blok behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er nog even door vergaderd moet worden. Als werkgever wil je dan graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (o.a. woongroepen en dagbestedingen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met landelijke aanbieders van magnetronmaaltijden in Midden-Groningen. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • De grotere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Midden-Groningen aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), het liefst gekookt met volkoren artikelen, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste zijn er de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er oer-Hollandse gerechten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Zoals Broccolisoep en Ajam pangang met nasi goreng.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Je warmt dit op in ongeveer 35 minuten op 100 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 5 – 10 minuten op 550 – 750 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Midden-Groningen.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Midden-Groningen?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,60. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (rond de €6,25. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,60) en dessert (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Midden-Groningen. Het betreft grote keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Als laatste kun je soms ook terecht bij zorgverleners en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Midden-Groningen?
Via www.midden-groningen.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Tjuchem
 • Muntendam
 • Meeden
 • Overschild
 • Schildwolde
 • Hellum
 • Siddeburen
 • Steendam
 • Tripscompagnie
 • Noordbroek
 • Zuidbroek
 • Kolham
 • Scharmer
 • Harkstede
 • Woudbloem
 • Froombosch
 • Slochteren
 • Lageland
 • Luddeweer
 • Hoogezand
 • Kiel-Windeweer
 • Kropswolde
 • Foxhol
 • Westerbroek
 • Waterhuizen
 • Sappemeer
 • Meerstad