Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Steendam

Zoek jij opties voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Steendam? Aan de hand van deze site lees je meer informatie. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder gaan we dieper in op de verschillende soorten maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je opties voor zakelijke maaltijden overwegen. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het eten is erg smaakvol en het staat binnen mum van tijd op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar de FAQ (populaire vragen). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioGroningen
GemeenteMidden-Groningen
PlaatsSteendam
Postcode9629
Website gemeentewww.midden-groningen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-steendam

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Steendam?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Zuurkoolstamppot of Kip in rozemarijnsaus, broccoli, aardappelpuree. In onderstaand blok bekijk je diverse groepen mensen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: 75-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De menu’s zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, zoutarm, gemalen, lactosevrij, en diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, school en sport moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, de sportschool en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken lukt vaak gewoon niet. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Steendam: welke soorten zijn er?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Steendam dan heb je feitelijk drie alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijs, kwaliteit en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Steendam? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. In de regel elke week 1 keer bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. De oplossing in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-steendam

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna vind je een opsomming van bekende aanbieders van warme maaltijden in Steendam. Per organisatie bekijk je details als aanbod en vanafprijs. Klik op de button van een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bedrijven van senioren maaltijden

In de tabel hierna tref je een lijst met lokale bedrijven. Denk dan aan welzijnsorganisaties, cateraars, zorginstellingen, slagerijen, stichtingen. Op deze site vind je ook adresgegevens van partijen in Luddeweer, Overschild en Hellum.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant Zonnehuis UfkenshuisReint Dijkemastraat 19628 CWSiddeburen
TSN ThuiszorgEuropaweg 2D9636 HTZuidbroek
BuurtzorgPoststraat 29628 ABSiddeburen
BuurtzorgHoofdweg 1119626 ACSchildwolde
Catering PerdokBeneluxweg 179636 HVZuidbroek
BuurtzorgSpoorstraat 359636 ASZuidbroek
Restaurant La VacheMuseumplein 29641 ADVeendam
Keurslager WestermanPromenadepad 799641 DCVeendam
Woonzorgcentrum GockingaheemNanno Mulderstraat 229635 CLNoordbroek
SPAR KroonHoofdstraat 369635 AVNoordbroek
Schema met kleinschalige organisaties van thuismaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Steendam

Ook bedrijven en kantoren kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentrums (o.a. woongroepen en dagbestedingen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Dikwijls hebben ze een overeenkomst met grote bedrijven voor magnetronmaaltijden in Steendam. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • De grotere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en gezonde maaltijd nemen als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Steendam de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt genieten van een Nederlandse stamppot, verse seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Onder andere Javaanse rund.stoof met kokos en gekruide rijst en Couscous, kip, mergueze worst.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je plaatst de maaltijd ongeveer 30 minuten op 110 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 4 – 10 minuten op 500 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Steendam.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Steendam?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (om en nabij de €5,85. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,75) en nagerecht (vanaf €1,25).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Allereerst heb je supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Steendam. Het gaat hier om cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Midden-Groningen?
Op www.midden-groningen.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Ook bestaan er andere regelingen vanuit de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar uw vermogen en inkomen.