Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Midden-Drenthe

Zoek je een leverancier voor kant en klaar maaltijden bestellen in Midden-Drenthe? Op deze pagina bekijk je alle belangrijke aspecten. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Tevens gaan we dieper in op de beschikbare type gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook aanbieders vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan zakelijke mogelijkheden bekijken. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
PlaatsMidden-Drenthe
Postcode9411
Website gemeentewww.middendrenthe.nl
kant-en-klaar-maaltijden-midden-drenthe

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Vergelijk alle aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Midden-Drenthe?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Zoals gerechten als: Ertwensoep met rookworst en/of Hachee, rode kool, gekookte aardappelen. In de box hieronder bekijk je allerlei soorten groepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Bejaarden: Senioren kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De producten zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor de oudere doelgroep is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, gemalen, en vegetarisch, diabetes, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Mede door deze producten hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies, sporten en studeren vragen veel van onze tijd. Even snel een maaltijd maken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, muziek en afspraken met vrienden: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Midden-Drenthe: hoe werkt dat?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Midden-Drenthe dan zijn er in feite drie varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je meer over aantal maaltijden, financiën, kwaliteit en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Midden-Drenthe? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Vaak om de week afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Een uitkomst in situatie waarbij u niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-midden-drenthe

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna tref je een weergave van landelijke organisaties voor warme maaltijden in Midden-Drenthe. Per bezorgservice bieden we details als het type maaltijden en de prijzen. Kies een bedrijf voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden

Hieronder bekijk je een lijst met gemeentelijke bedrijven. Onder andere cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen, zorginstellingen, supermarkten. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Smallingerland, Opsterland en Noordenveld.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij GrashuisMolenpassage 39411 KMBeilen
Welzijnswerk MDStuurboord 19422 HTSmild
Keurslager BatingScharmbarg 1199407 ECAssen
TSN ThuiszorgTransportweg 89405 PRAssen
Welzijnswerk MDBurg. van Weezelplein 109431 AGWesterbork
Egbert Jan CateringRomhof 339411 SBBeilen
Woonzorgcentrum De WenningMolencamp 419451 GJRolde
Keurslagerij BraamskampGrolloërstraat 22a9451 KBRolde
Bij de burenHofstraat 209411 LBBeilen
Welzijnswerk MDHofstraat 199411 LABeilen
Opsomming met lokale aanbieders van senioren maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Midden-Drenthe

Ook kantoren en bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als het personeel ‘s avond overwerkt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook verzorgingslocaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Dikwijls maken zij hiervoor afspraken met landelijke aanbieders van magnetronmaaltijden in Midden-Drenthe. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kids kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd nemen alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Midden-Drenthe normaliter aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, zoutbeperkt, bij voorkeur met volkoren graanproducten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En als laatste heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je hebt de keuze uit oer-Hollandse gerechten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire inspiratie. Bijv. Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst & Stamppot vergeten groente met rundersaucijs.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 25 minuten op 125 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Meestal verwarm je het in circa 5 – 12 minuten op 500 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Midden-Drenthe.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Midden-Drenthe?
De prijzen van de verschillende maaltijden lopen flink uiteen. Elke service heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,75. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €5,85. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en nagerecht (vanaf €1,30).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Allereerst heb je supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice Midden-Drenthe. Denk dan aan speciaal ingerichte keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ten derde zijn er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Midden-Drenthe?
Door middel van www.middendrenthe.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Daarbij bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Bruntinge
 • Mantinge
 • Balinge
 • Garminge
 • Witteveen
 • Orvelte
 • Elp
 • Wijster
 • Drijber
 • Bovensmilde
 • Smilde
 • Hoogersmilde
 • Westerbork
 • Zuidveld
 • Zwiggelte
 • Eursinge
 • Beilen
 • Hooghalen
 • Hijken
 • Oranje
 • Spier
 • Nieuw-Balinge