Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Noordenveld

Opties achterhalen voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Noordenveld? Op deze pagina verstrekken we alles wat je moet weten. We omschrijven precies wat een maaltijdservice is, en wie er gebruik van kan maken. Verder behandelen we ook de diverse soorten gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Als laatste kan je ook mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima er er zijn tientallen verschillende gerechten. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Bekijk dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioDrenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsNoordenveld
Postcode9301
Website gemeentewww.gemeentenoordenveld.nl
kant-en-klaar-maaltijden-noordenveld

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Voor wie is de maaltijdservice in Noordenveld?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n verse kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Zoals eten als: Runderstoofpotje & Pannekoeken met een gebakken ei. In de box hieronder lees je informatie over heel uiteenlopende groepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze producten zijn erg voedzaam, bevatten weinig toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen gezond te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan glutenvrij, lactosevrij, gemalen, zoutarm, en natriumarm, diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, sport en feestjes met vrienden: we hebben het erg druk. Iedere dag boodschappen doen en koken is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Noordenveld: waar kan ik uit kiezen?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Noordenveld dan heb je feitelijk drie alternatieven: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in hoe groot het aanbod is, budget, smaak en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Noordenveld? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaliter elke week 1 keer afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Zeer geschikt op het moment dat u geen keuken heeft of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-noordenveld

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna bieden we een opsomming van landelijke keukens voor warme maaltijden in Noordenveld. Per organisatie bieden we praktische info zoals het huidige assortiment en budget. Selecteer een maaltijdservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige aanbieders van opwarmmaaltijden

In het schema hierna bekijk je een database met lokaal georiënteerde leveranciers. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, supermarkten, stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Ameland, Schiermonnikoog en Opsterland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BeetsHeerestraat 599301 AERoden
Tafeltje Dekje VredevoldPulvertorenstraat 19351 BPLeek
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
BuurtzorgVoorstraat 549291 CLKollum
TSN ThuiszorgLindensteinlaan 449351 KGLeek
Dignis – De WiekslagGrootveenweg 599331 KBNorg
Lekkers van VerBurgemeester van waninglaan 179351 LRLeek
Beijk CateringPotklei 89351 VSLeek
BuurtzorgRoderweg 869311 PBNieuw-Roden
Restaurants: Eten ‘Bij de buren’Noorderkroon 1009301 JVRoden
Tabel met regionale aanbieders van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Noordenveld

Ook bedrijven en kantoren hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorginstellingen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met professionele leveranciers van magnetronmaaltijden in Noordenveld. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kids kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Noordenveld in Nederland aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je informatie over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, verse seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. O.a. Rode bieten met een speklap en jus en Stamppot Zuurkool met appel.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer een half uur op 100 – 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 5 tot 10 minuten op 600 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Noordenveld.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Noordenveld?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,80. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €5,85. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,75) en dessert (vanaf €0,90).

Welk type leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast kan je gebruik maken van de maaltijdservice Noordenveld. Dit zijn vaak grootschalige keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tevens hebben we nog de zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Noordenveld?
Aan de hand van www.gemeentenoordenveld.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Verder heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Matsloot
 • Huis ter Heide
 • Westervelde
 • Veenhuizen
 • Een
 • Een-West
 • Nietap
 • Alteveer
 • Nieuw-Roden
 • Leutingewolde
 • Foxwolde
 • Roderwolde
 • Peize
 • Norg
 • Langelo
 • Zuidvelde
 • Peest
 • Roden
 • Lieveren
 • Roderesch