Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Ameland

Wil jij vandaag nog lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Ameland? Aan de hand van deze site bekijk je alles wat je moet weten. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer leggen we alles uit over de diverse gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het geheel smaakt er lekker en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFriesland
GemeenteAmeland
PlaatsAmeland
Postcode9162
Website gemeentewww.ameland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-ameland

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Ameland?

Vind jij koken niet leuk? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor: Jonge kabeljauw in roomsaus en/of Thais gestoofde vis, wilde rijst, doperwten. Hierna lees je informatie over allerlei soorten groepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze producten zitten vol groenten, worden vers bereid zonder veel e-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers is gezond eten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aanzoutarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen, en natriumarm, vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Een drukke baan, hobby’s en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken is vaak geen optie. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Ameland: wat zijn de mogelijkheden?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Ameland dan heb je feitelijk drie keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, tarieven, smaak en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Ameland? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaliter 2 of 3 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Zeker praktisch als u niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-ameland

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een weergave van grote bezorgers van warme maaltijden in Ameland. Per instantie bieden we relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en vanafprijs. Selecteer een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bedrijven van bezorgmaaltijden

In onderstaand schema bieden we een lijst met kleinschalige leveranciers. Onder andere zorginstellingen, supermarkten, slagerijen, stichtingen, cateraars. Elders op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Terschelling, Vlieland en Tytsjerksteradiel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR ManjeStrandweg 29162 EVBallum
Vrouwe JakobaBadweg 49166 NJSchiermonnikoog
SPAR HerderOudbuurt 21-239145 SETernaard
Zorggroep Pasana – De SkuleStationswei 129123 JZMetslawier
BuurtzorgHoofdstraat 59172 MLFerwert
SPAR Klein VaarwaterKlein Vaarwaterweg 149164 MABuren
SPAR MaaltijdserviceNije Buorren 5-99172 MZFerwert
Interzorg GroepFoswerterstrjitte 719172 PSFerwert
SuperinnesHoge Eggenweg 69163 JPNes
HekseketelTorenstraat 119163 HDNes
Schema met kleinschalige aanbieders van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Ameland

Ook kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Bedrijven bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook veel zorginstellingen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote aanbieders van magnetronmaaltijden in Ameland. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zo een verse en gezonde maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s snel op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Ameland de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving vind je informatie over de voedingswaarden en toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd kent 3 aspecten. In de basis hebben we de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Zo zijn er Hollandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Onder andere Thais gestoofde vis, pikante cajun rijst & Kalkoen in witlofschotel met kaassaus.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 110 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 600 – 850 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Ameland.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Ameland?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,90. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (om en nabij de €6,55. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,45) en/of een toetje na (vanaf €1,00).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Daarnaast heb je natuurlijk de maaltijdservice Ameland. Het gaat hier om cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Als laatste zijn er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Ameland?
Door middel van www.ameland.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Hollum
 • Ballum
 • Nes
 • Buren