Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Terschelling

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Terschelling? Hieronder check je meer informatie. We vertellen je wat een maaltijdservice is, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder leggen we alles uit over de aanwezige gerechten opties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan bedrijven vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je opties voor zakelijke maaltijden overwegen. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioFriesland
GemeenteTerschelling
PlaatsTerschelling
Postcode8881
Website gemeentewww.terschelling.nl
kant-en-klaar-maaltijden-terschelling

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Terschelling?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een smaakvolle kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Selecteer bijvoorbeeld: Flensjes met fruit en/of Slavink met een preistamppot. In het gedeelte hierna beschrijven we enkele voorbeelden van groepen mensen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: 75-plussers krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Via speciale senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten zitten vol groenten, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor de oudere doelgroep is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, en natriumarm, diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Een baan, sport en studie hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Afgestudeerden: Werk, de fitness en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is vaak geen optie. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er zitten lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Terschelling: wat moet ik kiezen?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Terschelling dan zijn er 3 keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke type maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, tarieven, herkomst producten en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Terschelling? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Doorgaans per box van 6 gerechten bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Erg handig in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-terschelling

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In de volgende tabel bieden we een weergave van populaire keukens voor warme maaltijden in Terschelling. Per leverancier bieden we details als het actuele aanbod en de prijzen. Selecteer een aanbieder voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor magnetronmaaltijden

In de volgende tabel check je een overzicht met plaatselijke maaltijdservices. Onder andere stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Heerenveen, De Fryske Marren en Waadhoeke.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Schema met plaatselijke aanbieders van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Terschelling

Juist bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Verderop sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook verzorgingslocaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In veel gevallen werken ze samen met professionele bedrijven voor magnetronmaaltijden in Terschelling. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen zo een gezonde en voedzame maaltijd nuttigen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Terschelling in de regel aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijv. Kipfilet in jus & Gebonden goulashsoep.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Je plaatst de maaltijd ongeveer een half uur op 120 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 10 minuten op 600 – 750 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Terschelling.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Terschelling?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,85. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €6,00. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,30) en dessert (vanaf €1,40).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ook kan je gebruik maken van de maaltijdservice Terschelling. Dit zijn vaak cateraars en/of gespecialiseerde keuken die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Daarnaast zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Terschelling?
Via de info op www.terschelling.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Daarnaast zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Formerum
 • Lies
 • Hoorn
 • Oosterend
 • West-Terschelling
 • Hee
 • Kaard
 • Baaiduinen
 • Kinnum
 • Midsland
 • Striep
 • Landerum