Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Heerenveen

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Heerenveen? Aan de hand van deze site bekijk je meer informatie. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice is, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens gaan we verder in op de aanwezige maaltijd-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan voorzieningen vergelijken. Tevens kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol er er zijn tientallen verschillende gerechten. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsHeerenveen
Postcode8441
Website gemeentewww.heerenveen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-heerenveen

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Heerenveen?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Gestoomde zalm, broccoli, gekookte aard. of Tagliatelleschotel met kip. In de box hieronder bekijk je verschillende groepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Oudere mensen laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De maaltijden zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor de oudere doelgroep is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen te beschermen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, en vetarm, natriumarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies en vrienden hebben een grote impact op onze agenda. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Werk, de sportschool en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke avond een gezonde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Heerenveen: waar kan ik uit kiezen?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Heerenveen dan heb je eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen hebben te maken met de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, tarieven, herkomst producten en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Heerenveen? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Doorgaans om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Een uitkomst in situatie waarbij het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-heerenveen

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema vind je een weergave van erkende organisaties voor warme maaltijden in Heerenveen. Per instantie doorzoek je eenvoudig specificaties zoals aantal maaltijden en budget. Kies een maaltijdvoorziening voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hierna tref je een verzameling plaatselijke instanties. Dat zijn bijv. stichtingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars, slagerijen. Op dit platform vind je ook adresgegevens van partijen in Urk, Steenwijkerland en Ooststellingwerf.

LeverancierAdresPostcodePlaats
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Walvis maaltijdserviceServiceflat Oranjewoud 18443 ELHeerenveen
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Meriant Restaurant Anna SchotanusMarktweg 1048444 ACHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
Meriant Restaurant Herema StateHeremaweg 48444 ANHeerenveen
Meriant Restaurant Coornhert StateVogelwijk 208446 KEHeerenveen
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
Tabel met lokale instanties van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Heerenveen

Ook kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Bijgaand behandelen we diverse opties van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentrums (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met bekende bedrijven voor magnetronmaaltijden in Heerenveen. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen daardoor een verse en gezonde maaltijd krijgen alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ontdek de voordelen: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Heerenveen zich aan moeten houden. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je de precieze voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd kent 3 aspecten. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je hebt de keuze uit oer-Hollandse gerechten, verse seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Onder andere Pastaschotel van penne, zalm en spinazie of Nasi goreng, quorn, satésaus.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Je plaatst de maaltijd ongeveer 30 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Heerenveen.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Heerenveen?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (rond de €5,75. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en toetje (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Heerenveen. We hebben het dan over grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Heerenveen?
Op de website www.heerenveen.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Aldeboarn
 • Akkrum
 • Nieuwebrug
 • Haskerdijken
 • Luinjeberd
 • Tjalleberd
 • Gersloot
 • De Knipe
 • Katlijk
 • Mildam
 • Oranjewoud
 • Nieuweschoot
 • Oudeschoot
 • Terband
 • Bontebok
 • Nieuwehorne
 • Oudehorne
 • Hoornsterzwaag
 • Jubbega