Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Steenwijkerland

Direct mogelijkheden bekijken voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Steenwijkerland? Op kantenklaarmaaltijden.com check je relevante info. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij gaan we dieper in op de actuele type maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan zakelijke mogelijkheden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Het eten is erg smaakvol er er zijn tientallen verschillende gerechten. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
PlaatsSteenwijkerland
Postcode8331
Website gemeentewww.steenwijkerland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-steenwijkerland

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Check de lopende aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Steenwijkerland?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een lekkere kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Procureur lapje met prei a la crème en aardappel en/of Pastaschotel: kip met broccoli. In het gedeelte hierna bekijk je voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: Oudere mensen bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze maaltijden zijn erg voedzaam, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 75-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, en vegetarisch, diabetes, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Een drukke baan, de sportschool en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Steenwijkerland: welke zijn geschikt?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Steenwijkerland dan heb je drie varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We vertellen je hieronder meer over aantal maaltijden, prijs, versheid en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Steenwijkerland? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Doorgaans 1 of 2 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Zeker praktisch wanneer u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-steenwijkerland

Vergelijk diverse maaltijdservices

Hieronder tref je een overzicht met bekende leveranciers van warme maaltijden in Steenwijkerland. Per organisatie verstrekken we informatie als het type maaltijden en budget. Tik op de knop van een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde aanbieders van opwarmmaaltijden

In de volgende tabel tref je een database met plaatselijke aanbieders. Dat zijn bijv. stichtingen, cateraars, zorginstellingen, supermarkten, slagerijen. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook leveranciers in Lelystad, Dronten en Noordoostpolder.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager MulderWeemstraat 618331 JASteenwijk
SPAR HofGelderingen 128341 PXSteenwijkerwold
BuurtzorgDe Weyert 408325 EMVollenhove
De HerbergKerkstraat 18325 BHVollenhove
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
BuurtzorgNieuwe Onnastraat 168331 MBSteenwijk
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
Het Pakhuys CateringDolderweg 27 G8331 LLSteenwijk
Zorggroep Oude en Nieuwe LandMeester Z. ter Steghestraat 98331 KGSteenwijk
Opsomming met lokaal georiënteerde leveranciers van bezorgmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Steenwijkerland

Ook zakelijke klanten kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In onderstaand blok vind je een aantal voorbeelden van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorggroepen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls werken ze samen met landelijke leveranciers van magnetronmaaltijden in Steenwijkerland. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Veel thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een gezonde en voedzame maaltijd eten als u tot laat werkt.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Steenwijkerland in de regel aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, max. 100 gram aan vlees of vis en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Het avondeten wordt gevormd door 3 onderdelen. Om te beginnen hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit een Nederlandse stamppot, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Denk aan Stukjes rundvlees in saus & Koolvisfilet in mosterdsaus.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 25 minuten op 110 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Opwarmen gaat in zo’n 4 tot 8 minuten op 500 – 650 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Steenwijkerland.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Steenwijkerland?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd dat je kiest beïnvloedt de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,50. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €5,75. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,70) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,10).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Allereerst heb je supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je kiezen voor de maaltijdservice Steenwijkerland. Dit zijn vaak cateraars en/of gespecialiseerde keuken die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Steenwijkerland?
Op www.steenwijkerland.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Paasloo
 • Kalenberg
 • Ossenzijl
 • Oldemarkt
 • Kuinre
 • Blankenham
 • Scheerwolde
 • Wetering
 • Nederland
 • IJsselham
 • Blokzijl
 • Giethoorn
 • Eesveen
 • De Bult
 • Kallenkote
 • Onna
 • Zuidveen
 • Basse
 • Steenwijkerwold
 • Marijenkampen
 • Willemsoord
 • De Pol
 • Baars
 • Witte Paarden
 • Tuk
 • Steenwijk
 • Sint Jansklooster
 • Vollenhove
 • Belt-Schutsloot
 • Wanneperveen