Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Lelystad

Opties achterhalen voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Lelystad? Aan de hand van deze site bieden we alle belangrijke aspecten. We omschrijven precies wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Tevens gaan we dieper in op de verschillende maaltijd-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar aanbieders vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan informeren naar zakelijke oplossing. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Het geheel smaakt er lekker en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioFlevoland
GemeenteLelystad
PlaatsLelystad
Postcode8232
Website gemeentewww.lelystad.nl
kant-en-klaar-maaltijden-lelystad

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Check alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Lelystad?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Zoals gerechten als: Stamppot prei met roomkaas & Groenteschotel. In onderstaand blok beschrijven we meerdere segmenten Nederlanders die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Senioren: 75-plussers die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, zoutarm, en diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Een drukke baan, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Lelystad: welke zijn geschikt?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Lelystad dan heb je feitelijk 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, smaak en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Lelystad? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Vaak 1 of 2 keer per maand aan huis geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Zeer geschikt op het moment dat u geen keuken heeft en wanneer opwarmen ook niet gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-lelystad

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In de tabel hierna vind je een verzameling landelijke organisaties voor warme maaltijden in Lelystad. Per leverancier doorzoek je eenvoudig uitleg over het type maaltijden en de kosten. Klik op de button van een maaltijdvoorziening voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van magnetronmaaltijden

In de volgende tabel bieden we een opsomming van kleinschalige maaltijdvoorzieningen. Voorbeelden zijn stichtingen, zorginstellingen, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook bedrijven en organisaties in Oldebroek, Raalte en Epe.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant HanzeborgKoningsbergenstraat 201A8232 DCLelystad
Coloriet – de RegenboogDe Oost 558251 CSDronten
BuurtzorgDe Schans 19 98231 KMLelystad
Samenthuismaaltijd ServiceReigerstraat 9823 EAArnhem
De HerbergDe Oost 528251 CVDronten
Keurslager KlaverKempenaar 01 508242 BALelystad
Keurslagerij KlaverHet Ruim 328251 ENDronten
Tafeltje Dekje De MeerpaalDe Rede 808251 EXDronten
Coloriet – de HovenHet Ravelijn 1818233 BKLelystad
Maaltijd CompleetMiddenweg 58232 JTLelystad
Opsomming met lokale maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Lelystad

Ook zakelijke klanten maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Normaliter zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote aanbieders van magnetronmaaltijden in Lelystad. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Lelystad de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Ten eerste zijn er de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Rode kool met appel & Wisselmenu Aspergesoep met zalm.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 25 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het ook in de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 tot 10 minuten op 550 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Lelystad.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Lelystad?
De tarieven van maaltijden aan huis liggen ver uit elkaar. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,90. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (gemiddeld €5,50. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,50) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Verder kan je gebruik maken van de maaltijdservice Lelystad. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Lelystad?
Op de website www.lelystad.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.