Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Raalte

Wil jij vandaag nog kant en klaar maaltijden bestellen in Raalte? Via deze website bekijk je meer informatie. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij leggen we alles uit over de verschillende gerechten opties. Je kan ook snel verder gaan naar instellingen vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan informeren naar zakelijke oplossing. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioOverijssel
GemeenteRaalte
PlaatsRaalte
Postcode8101
Website gemeentewww.raalte.nl
kant-en-klaar-maaltijden-raalte

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Bekijk alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Raalte?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een verse kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst & Schnitzel met jachtsaus en rozemarijn aardappel. In het gedeelte hierna bekijk je heel uiteenlopende groepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 75-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Dankzij speciale senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze etenswaren zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of voor een beter geheugen en meer concentratie. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, zoutarm, en natriumarm, koolhydraatarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Daardoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, feestjes en hobbies wisselen elkaar snel af. Even tussendoor koken schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Jongvolwassenen: Een drukke baan, de fitness en afspraken met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken kan dan vaak lastig zijn. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Raalte: waar kan ik uit kiezen?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Raalte dan heb je eigenlijk 3 alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm kent zijn eigen karakter en voordelen. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, prijs, kwaliteit en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Raalte? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Doorgaans om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Erg handig in situatie waarbij u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-raalte

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder bieden we een overzicht met populaire keukens voor warme maaltijden in Raalte. Per bezorgservice bekijk je praktische info zoals assortiment en het tarief. Tik op de knop van een maaltijdvoorziening voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een opsomming van lokale maaltijdservices. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars, stichtingen, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook organisaties in Hattem, Zwartewaterland en Elburg.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ZGR Angeli CustodesBurgemeester Kerssemakersstraat 468101 APRaalte
Maalitjdservice SallandBoeierstraat 10b8102 HSRaalte
De HullenStationsweg 208096 AXOldebroek
Stichting Welzijn Ouderen OldebroekMariënrade 38091 XSWezep
ZGR De NoaberLandrechtweg 28103 RBRaalte
Keurslagerij AlbersMolenhof 138102 EXRaalte
ZGR StevenskampStevenskamp 18111 ARHeeten
Eetkamer ‘Hier is ut’Schamhartstraat 58121 CMOlst
BuurtzorgSchoolstraat 16D8102 EMRaalte
ZGR BuurtcentrumSwaenenwoerd 1a8102 BERaalte
Overzicht met regionale maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Raalte

Ook bedrijven en kantoren kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder vind je een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Vaak is dit contractueel geregeld met populaire bezorgers van magnetronmaaltijden in Raalte. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • De grotere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kids kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Raalte de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je informatie over de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. Bijv. Lamscurry met sperziebonen, pilav rijst & Broccoli rollade schotel.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 750 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Raalte.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Raalte?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €6,25. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €1,50).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je gebruik maken van de maaltijdservice Raalte. Onder andere cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Als laatste is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Raalte?
Via de info op www.raalte.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lierderholthuis
 • Heino
 • Nieuw Heeten
 • Heeten
 • Broekland
 • Mariënheem
 • Luttenberg
 • Laag Zuthem