Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Mariënheem

Opties achterhalen voor kant en klaar maaltijden bestellen in Mariënheem? Op deze pagina bekijk je een uitgebreide beschrijving. We leggen je uit wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Ook behandelen we ook de huidige gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De gerechten zijn erg voedzaam er er zijn tientallen verschillende gerechten. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Scroll dan eerst naar beneden naar de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteRaalte
PlaatsMariënheem
Postcode8106
Website gemeentewww.raalte.nl
kant-en-klaar-maaltijden-marienheem

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Check actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Mariënheem?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. Probeer onder andere: Gestoofde prei en/of Stamppot snijbonen met runderstoofpotje. In de volgende paragraaf vind je verschillende groepen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Senioren: Ouderen in Nederland laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze etenswaren zitten vol bouw- en voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan lactosevrij, zoutarm, gemalen, glutenvrij, en vetarm, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, feestjes en hobbies vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, hobbies en afspraken met vrienden: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Mariënheem: waar kan ik uit kiezen?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Mariënheem dan heb je eigenlijk 3 keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. Let goed op de verschillen in hoe groot het aanbod is, prijzen, houdbaarheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Mariënheem? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaal om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch indien het koken niet meer gaat en wanneer opwarmen ook niet gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-marienheem

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een opsomming van landelijke bedrijven voor warme maaltijden in Mariënheem. Per instantie vind je details als het type maaltijden en de tarieven. Selecteer een instelling voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van senioren maaltijden

In onderstaand schema check je een weergave van plaatselijke organisaties. Bijvoorbeeld slagerijen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars. Elders op deze website vind je ook aanbieders in Wezep, Hattemerbroek en Oosterwolde.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ZGR De NoaberLandrechtweg 28103 RBRaalte
ZGR Grand caféMeester Gorisstraat 38151 AGLemelerveld
Maalitjdservice SallandBoeierstraat 10b8102 HSRaalte
Keurslagerij AlbersMolenhof 138102 EXRaalte
Catering de HaanHandelsweg 11-A8152 BNLemelerveld
Salland cateringSpoorstraat 18131 SJWijhe
Catering By ErwinMölnhoek 28152 CZLemelerveld
Keurslager HorstBrinklaan 78161 CWEpe
Eetkamer ‘Hier is ut’Schamhartstraat 58121 CMOlst
ZGR StevenskampStevenskamp 18111 ARHeeten
Opsomming met lokale bezorgservices van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Mariënheem

Ook zakelijke klanten kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In onderstaand blok vind je een aantal voorbeelden van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgorganisaties (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal is dit contractueel geregeld met bekende aanbieders van magnetronmaaltijden in Mariënheem. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kids kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd opeten als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Mariënheem normaliter aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Ten derde heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en recepten van over de hele wereld. Zoals Huisgemaakte rundergehaktbal in jus en Penne pesto, kip, groene groenten.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa 25 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Mariënheem.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Mariënheem?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren variëren nogal. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,60. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €6,35. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,55) en/of een toetje na (vanaf €1,50).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook kan je kiezen voor de maaltijdservice Mariënheem. Dit zijn vaak speciaal ingerichte keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Daarnaast onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Raalte?
Via www.raalte.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.