Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Zwartewaterland

Wil je lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Zwartewaterland? Hieronder check je relevante info. We leggen je uit wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens vertellen we meer over de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioOverijssel
GemeenteZwartewaterland
PlaatsZwartewaterland
Postcode8061
Website gemeentewww.zwartewaterland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-zwartewaterland

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check interessante aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Zwartewaterland?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Zuurkoolstamppot en Forel met venkel. In de volgende paragraaf bekijk je enkele voorbeelden van groepen mensen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De menu’s zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de werking van hersenen te stimuleren. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, en vegetarisch, vetarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Een baan, sport en studie vragen veel van onze tijd. Even snel een maaltijd maken schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Starters: Studeren, hobby’s en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Zwartewaterland: waar kan ik uit kiezen?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Zwartewaterland dan heb je feitelijk 3 alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. We vertellen je hieronder meer over hoe groot het aanbod is, kosten, herkomst producten en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Zwartewaterland? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. In de regel wekelijks of om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal indien het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-zwartewaterland

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema verstrekken we een weergave van populaire organisaties voor warme maaltijden in Zwartewaterland. Per organisatie check je relevante zaken zoals het type maaltijden en de prijzen. Tik op de button van een bedrijf voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van bezorgmaaltijden

In de tabel hierna verstrekken we een opsomming van regionale bezorgservices. Dat kunnen o.a. zijn: slagerijen, zorginstellingen, cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen. Op dit portaal vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Meppel, Staphorst en Zwolle.

LeverancierAdresPostcodePlaats
IJsselheem – De HazelaarHet Gasthuysland 3008061 KLHasselt
Catering CulinairEdisonweg 298071 RCNunspeet
De Bongerd – Bistro ’t SluusienBongerd 328051 VLHattem
BuurtzorgMolenbelt 28051 EVHattem
Oma Jet & Tante MinaHullerweg 107-B8071 RNNunspeet
Keurslager De KievidHarderwijkerweg 158071 EMNunspeet
Het Venster – Open maaltijdenElburgerweg 158071 TANunspeet
SeewendeHet Groene Portaal 18071 TPNunspeet
Slagerij BruintjesSchoolstraat 188064 DKZwartsluis
Anne’s KokerijPurperreigerlaan 348064 DCZwartsluis
Tabel met gemeentelijke instanties van opwarmmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Zwartewaterland

Ook kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Verderop behandelen we een aantal voorbeelden van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf kun je dan via de cateraar zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter werken ze samen met landelijke organisaties voor magnetronmaaltijden in Zwartewaterland. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd eten rond een uur of 17:00.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Zwartewaterland aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een avondmaaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En ter afsluiting heb je vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Er is keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Zoals Rundervink in jus met stamppot broccoli en Rundergehaktbal met jus en hutspot.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 30 – 40 minuten op 110 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 – 10 minuten op 600 – 750 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Zwartewaterland.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Zwartewaterland?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke aanbieder hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft effect op de kosten. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,90. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €6,00. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,45) en desserts (vanaf €0,95).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ook heb je natuurlijk de maaltijdservice Zwartewaterland. We hebben het dan over cateraars en/of gespecialiseerde keuken die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Zwartewaterland?
Via de uitleg op www.zwartewaterland.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Mastenbroek
 • Genemuiden
 • Zwartsluis
 • Hasselt