Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Staphorst

Wil je gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Staphorst? Middels onze site bekijk je meer informatie. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder vertellen we meer over de verschillende gerecht-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Tevens kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioOverijssel
GemeenteStaphorst
PlaatsStaphorst
Postcode7951
Website gemeentewww.staphorst.nl
kant-en-klaar-maaltijden-staphorst

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Staphorst?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Selecteer bijvoorbeeld: Klapstuk met hutspot of Flensjes met fruit. In onderstaande tekst vind je heel uiteenlopende groepen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: 70-plussers krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Door het bestellen van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, en vetarm, natriumarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, feestjes en hobbies moeten gecombineerd worden. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: School, werken, hobbies en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is nog gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Staphorst: hoe werkt dat?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Staphorst dan heb je 3 keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type gerecht heeft zowel voor- als nadelen. We vertellen je hieronder meer over aanbod, tarieven, herkomst producten en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Staphorst? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaliter om de week aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Ideaal als u geen beschikking heeft over een keuken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-staphorst

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna tref je een database met erkende keukens voor warme maaltijden in Staphorst. Per instantie bekijk je details als het soort gerechten dat ze aanbieden en de tarieven. Klik op de knop van een maaltijdvoorziening om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers van thuismaaltijden

In het schema hierna bieden we een verzameling lokaal georiënteerde leveranciers. Voorbeelden zijn cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, stichtingen. Op deze site vind je ook leveranciers in Coevorden, Hardenberg en Hoogeveen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij BergerslagEbbinge Wubbenlaan 57951 AAStaphorst
Restaurant De MolenhofHofweg 257971 BKHavelte
Zorggroep NoorderboogWerkhorst 367944 AVMeppel
Icare – West-VeluweBlankenstein 4007943 PHMeppel
Slagerij van DalenDorpsstraat 447971 CSHavelte
Dorpshuis ‘t Neie PuntJan Wierengaweg 1097963 CMRuinen
Restaurant De WeyertWeverslaan 1a7991 BNDwingeloo
Keurslagerij van der LaanBrink 227991 CHDwingeloo
BuurtzorgDijkhuizen 667961 AMRuinerwold
Stichting Welzijn Staphorst (SWS)Berkenlaan 17951 CAStaphorst
Overzicht met lokaal georiënteerde maaltijdservices van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Staphorst

Ook bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook veel zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende leveranciers van magnetronmaaltijden in Staphorst. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Diverse thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kids kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Staphorst in Nederland aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er Hollandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Denk aan Procureurlapje, wortelen, gekookte aardappelen & Gestoofde prei.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 25 – 40 minuten op 120 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 tot 10 minuten op 600 – 850 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Staphorst.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Staphorst?
De prijzen van de verschillende maaltijden lopen flink uiteen. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,00. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,50) en nagerecht (vanaf €1,10).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook kan je gebruik maken van de maaltijdservice Staphorst. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ook zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Staphorst?
Op www.staphorst.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Daarbij zijn er landelijk regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • IJhorst
 • Rouveen
 • Punthorst