Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Zwolle

Wil jij vandaag nog verse kant en klaar maaltijden bestellen in Zwolle? Via deze website lees je aanvullende details. We omschrijven precies wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook gaan we verder in op de diverse gerechten opties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Als laatste kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioOverijssel
GemeenteZwolle
PlaatsZwolle
Postcode8017
Website gemeentewww.zwolle.nl
kant-en-klaar-maaltijden-zwolle

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Zwolle?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een smakelijke kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Aspergesoep met zalm en/of Procureurlapje, bladspinazie, aardappelpuree. In de volgende paragraaf bekijk je voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: Oudere mensen laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 75-plussers is een verantwoorde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om gewicht te verliezen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, glutenvrij, gemalen, zoutarm, en diabetes, natriumarm, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek vragen veel van onze tijd. Een verse maaltijd op tafel zetten schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: Werk, school, hobbies en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Zorgen voor gezond eten is vaak geen optie. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Zwolle: welke soorten zijn er?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Zwolle dan bestaan er drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met assortiment, kosten, bewaaradviezen en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Zwolle? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Meestal om de week bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-zwolle

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder bieden we een opsomming van landelijke bezorgers van warme maaltijden in Zwolle. Per bezorgservice check je praktische info zoals het huidige assortiment en vanafprijs. Klik op de button van een maaltijdservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke instanties van magnetronmaaltijden

Hieronder doorzoek je eenvoudig een opsomming van plaatselijke maaltijdservices. Voorbeelden zijn slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties, supermarkten, stichtingen. Op deze website vind je ook aanbieders in Emmen, Hoogeveen en Staphorst.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De KievitsbloemPatriottenlaan 38014 XPZwolle
Driezorgwoningen ArcadiaHogenkampsweg 1508022 DMZwolle
Restaurant De Keuken van ZuidGelijkheid 18014 XCZwolle
Keurslager van de WegPijmanstraat 218014 VBZwolle
SPAR MulderRoemer Visscherstraat 198023 ALZwolle
Radewijntje: lekker in DiezeRadewijnsstraat 18022 BGZwolle
Stern Maaltijdservice PlusOssenkamp 2-M8024 AEZwolle
De Buurman VersLokaalCampherbeeklaan 528024 BZZwolle
Restaurant Onder de EsdoornEsdoornstraat 78021 WBZwolle
De VenusSpoolderbergweg 198019 BBZwolle
Weergave met lokale bedrijven van senioren maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Zwolle

Ook bedrijven en kantoren kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Onderstaand behandelen we diverse opties van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Organisaties laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook verzorgingslocaties (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel is dit contractueel geregeld met bekende leveranciers van magnetronmaaltijden in Zwolle. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd krijgen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Zwolle aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, natriumarm, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en voldoende eiwitten. Op de omdoos vind je de exacte voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Bijv. Kippenbout à la bonne femme of Rode bieten met een speklap en jus.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 5 tot 10 minuten op 600 – 750 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Zwolle.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Zwolle?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,80. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €5,75. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,35) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,40).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je gebruik maken van de maaltijdservice Zwolle. We hebben het dan over cateraars en/of gespecialiseerde keuken die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ook zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Zwolle?
Via de info op www.zwolle.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook bestaan er andere regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.