Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Emmen

Wil je gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Emmen? Via onze site bekijk je tips en adviezen. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij leggen we alles uit over de aanwezige type gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook aanbieders vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Het eten is erg smaakvol en je warmt ze eenvoudig en snel op. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst de veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioDrenthe
GemeenteEmmen
PlaatsEmmen
Postcode7811
Website gemeentewww.emmen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-emmen

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Emmen?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een verse kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Populair zijn bijvoorbeeld: Runderhachee, stamppot hutspot of Spareribs, gebakken wedges, broccoli. In het gedeelte hierna beschrijven we meerdere segmenten Nederlanders die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Ouderen: 70-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Dankzij speciale senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De producten zijn super gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of juist om op gewicht te komen en blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, en diabetes, vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Daardoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Werk, school, hobby’s en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken is vaak geen optie. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Emmen: wat is het aanbod?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Emmen dan bestaan er drie keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, financiën, herkomst producten en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Emmen? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. In de regel om de week aan huis geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Ideaal indien u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-emmen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema tref je een database met bekende leveranciers van warme maaltijden in Emmen. Per instantie verstrekken we uitleg over het actuele aanbod en de prijzen. Druk op de knop van een instelling voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van kant-en-klaar maaltijden

Hieronder verstrekken we een weergave van gemeentelijke organisaties. Dat zijn bijv. cateraars, slagerijen, zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Twenterand, Dalfsen en Coevorden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Het wapen van EmmenSchimmerweg 17811 AREmmen
SPAR SchijffSplitting 1567826 CTEmmen
BuurtzorgDe Esch 17783 CGGramsbergen
Brinkman maaltijdenserviceNieuwe Haven 247772 BCHardenberg
Keurslager JellemaValkenveld 467827 HCEmmen
TSN ThuiszorgStatenweg 1097824 CWEmmen
BuurtzorgBrandgans 17827 SGEmmen
Maaltijdservice Bij De BrugWeerdingerkanaal NZ 2417831 HSNieuw-Weerdinge
Slagerij VeerbeekStatenweg 457824 CTEmmen
Keurslagerij JansenDalipassage 557811 DAEmmen
Opsomming met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Emmen

Ook kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna behandelen we diverse opties van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls is dit contractueel geregeld met erkende bezorgers van magnetronmaaltijden in Emmen. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd opeten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Emmen in Nederland aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Ten derde heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Zoals Gehaktballetjes in satésaus of Braadworst in barbecuesaus.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 20 minuten op 125 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 10 minuten op 600 – 750 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Emmen.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Emmen?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel wisselend. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,80. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €6,55. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,70) en nagerecht (vanaf €1,45).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook kan je kiezen voor de maaltijdservice Emmen. Dit zijn vaak professionele keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Als laatste onderscheiden we nog zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Emmen?
Aan de hand van www.emmen.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Ook zijn er mogelijkheden via de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Roswinkel
 • Zwartemeer
 • Klazienaveen
 • Klazienaveen-Noord
 • Erica
 • Nieuw-Dordrecht
 • Barger-Compascuum
 • Emmer-Compascuum
 • Veenoord
 • Nieuw-Amsterdam
 • Nieuw-Weerdinge
 • Nieuw-Schoonebeek
 • Weiteveen
 • Zandpol
 • Schoonebeek