Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Twenterand

Zoek je een leverancier voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Twenterand? Middels onze site bekijk je een uitgebreide beschrijving. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Evenzeer bespreken we de beschikbare maaltijdopties. Je kan ook snel verder gaan naar instellingen vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Onderzoek dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteTwenterand
PlaatsTwenterand
Postcode7671
Website gemeentewww.twenterand.nl
kant-en-klaar-maaltijden-twenterand

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Twenterand?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals gerechten als: Babi pangang en/of Kippenbout à la bonne femme. Hierna lees je informatie over diverse groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: Senioren die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen is gezond eten een uitkomst. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, gemalen, en vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Op deze manier blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: Werk, school, hobbies en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Twenterand: wat zijn de mogelijkheden?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Twenterand dan zijn er in feite drie keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen hebben te maken met de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, herkomst producten en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Twenterand? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Ideaal in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-twenterand

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In onderstaand schema vind je een overzicht met erkende leveranciers van warme maaltijden in Twenterand. Per organisatie bieden we informatie als het huidige assortiment en een prijsindicatie. Tik op de knop van een maaltijdservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bezorgservices van thuismaaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een verzameling lokaal georiënteerde aanbieders. Dit kunnen zijn zorginstellingen, slagerijen, supermarkten, cateraars, welzijnsorganisaties. Op deze website vind je ook organisaties in Dinkelland, Almelo en Wierden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager KenkhuisWesteinde 137671 EKVriezenveen
ZorgAccentKoningsweg 347672 GDVriezenveen
Tafeltje Dekje DinkellandKerkstraat 94A7667 PZReutum
BuurtzorgOotmarsumseweg 1517665 RXAlbergen
BuurtzorgLutkeberg 697678 AJGeesteren
Carint ReggelandKoningsweg 307672 GDVriezenveen
ZorgAccentKoningin Beatrixlaan 217681 AGVroomshoop
Traiteur SchippersAmaliaplein 67681 MGVroomshoop
De Vriezenhof – de DiamantJonkerlaan 57671 GMVriezenveen
Stichting Maaltijdvoorziening TwenterandWesteinde 2637671 ERVriezenveen
Schema met plaatselijke organisaties van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Twenterand

Ook zakelijke klanten maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Verderop vind je een aantal voorbeelden van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgcentrums (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met populaire leveranciers van magnetronmaaltijden in Twenterand. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • De grotere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd opeten rond half 6 in de avond.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Twenterand aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, weinig zout (max 2 gram), bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en voldoende eiwitten. Op het etiket staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er 100% Hollandse kost, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Denk aan Babi pangang met witte rijst en groenten en Vegetarische lasagna, spinazie.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 30 minuten op 100 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 6 tot 12 minuten op 550 – 800 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Twenterand.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Twenterand?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke service heeft weer andere prijzen. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,75. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €5,75. Voor tafeltje dekje (warme levering) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,35) en desserts (vanaf €1,20).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice Twenterand. Voorbeelden zijn professionele keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Daarnaast kun je soms ook terecht bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Twenterand?
Op de website www.twenterand.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens zijn er mogelijkheden via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Geerdijk
 • Vroomshoop
 • Westerhaar-Vriezenveensewijk
 • Bruinehaar
 • Vriezenveen