Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Almelo

Zoek je een leverancier voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Almelo? Op deze pagina verstrekken we alles wat je moet weten. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice inhoudt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Daarbij gaan we dieper in op de huidige maaltijd-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook organisaties vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij informeren naar zakelijke oplossing. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioOverijssel
GemeenteAlmelo
PlaatsAlmelo
Postcode7607
Website gemeentewww.almelo.nl
kant-en-klaar-maaltijden-almelo

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Vergelijk actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Almelo?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een lekkere kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Kies bijvoorbeeld voor: Boeuf stroganoff, witte rijst, sperziebonen & Sucadelapje, sperziebonen, aardappelpuree. In het gedeelte hierna bekijk je verschillende groepen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: 75-plussers kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden zitten vol bouw- en voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Typische voorbeelden zijn zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier behouden ze een stukje zelfstandigheid. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Studie, werk en hobby’s moeten gecombineerd worden. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Studie, hobbies en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Almelo: waar kan ik uit kiezen?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Almelo dan heb je eigenlijk 3 varianten: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, tarieven, versheid en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Almelo? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Meestal 2 of 3 keer per maand op locatie geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Erg handig wanneer u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-almelo

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een lijst met bekende leveranciers van warme maaltijden in Almelo. Per organisatie bekijk je informatie als aanbod en een prijsindicatie. Tik op de knop van een organisatie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bedrijven van opwarmmaaltijden

In de volgende tabel bekijk je een lijst met lokale maaltijdvoorzieningen. Bijvoorbeeld stichtingen, cateraars, welzijnsorganisaties, slagerijen, supermarkten. Op deze site vind je ook organisaties in Enschede, Hengelo en Losser.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager OttenOranjestraat 37607 BHAlmelo
BuurtzorgGrotestraat 237622 GABorne
TSN ThuiszorgJan Tooropstraat 277606 JSAlmelo
ZorgAccentBellavistastraat 37604 ADAlmelo
Slagerij RensinkNieuwe Kerkstraat 17622 LGBorne
Slagerij Traiteur JacobsAzelosestraat 707621 BBBorne
SPAR DraaijerPast. Ossestraat 197627 PJBornerbroek
FranciscusDe Meierij 17631 AMOotmarsum
Familie Restaurant De Scheepskajuitt Wooldrik 47621 AHBorne
Restaurant FrisoRustweg 17608 RMAlmelo
Schema met regionale organisaties van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Almelo

Juist bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (woonlocaties en dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel hebben ze een overeenkomst met populaire leveranciers van magnetronmaaltijden in Almelo. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • De grotere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen dan een lekkere en gezonde maaltijd opeten rond een uur of 17:00.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Almelo zich aan moeten houden. Minimaal 150 gram aan verse groente, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Ten eerste een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Denk aan Hete Bliksem met een speklapje & Wokgroenten teriyaki.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 25 – 40 minuten op 100 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Normaal gesproken lukt dat al in 4 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Almelo.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Almelo?
De prijzen van de verschillende maaltijden variëren nogal. Elke bezorgservice heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,60. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €6,10. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,40) en desserts (vanaf €1,00).

Welk type leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder kan je je wenden tot de maaltijdservice Almelo. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Daarnaast onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Almelo?
Aan de hand van www.almelo.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Bornerbroek
 • Aadorp