Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Enschede

Wil je alles weten over kant en klaar maaltijden bestellen in Enschede? Via deze website vind je relevante info. We omschrijven precies wat een maaltijdservice precies is, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Daarbij bespreken we de huidige type maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioOverijssel
GemeenteEnschede
PlaatsEnschede
Postcode7514
Website gemeentewww.enschede.nl
kant-en-klaar-maaltijden-enschede

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Check alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Enschede?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Gebonden tomatensoep & Stamppot rucola met zongedroogde tomaten. Hieronder benoemen we voorbeelden van doelgroepen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Ouderen: Ouderen krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Door het bestellen van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze producten zitten vol groenten, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor bejaarden is gezond eten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aangemalen, glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, en vetarm, diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Studie, werk en hobby’s moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: School, werken, hobbies en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken zit er dan soms gewoon niet in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Enschede: wat moet ik kiezen?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Enschede dan heb je drie opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. Let goed op de verschillen in assortiment, prijzen, herkomst producten en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Enschede? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Meestal per box van 6 gerechten afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Zeker praktisch op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-enschede

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In de volgende tabel vind je een opsomming van erkende organisaties voor warme maaltijden in Enschede. Per organisatie doorzoek je eenvoudig informatie als het type maaltijden en de kosten. Druk op de button van een bedrijf voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bezorgservices van opwarmmaaltijden

In de volgende tabel tref je een weergave van lokaal georiënteerde instellingen. Bijvoorbeeld zorginstellingen, supermarkten, cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Deventer, Hellendoorn en Hof van Twente.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De KokkeretteDeurningerstraat 197514 BCEnschede
Slagerij HuuskeDeurningerstraat 2757522 CDEnschede
Maaltijdservice Oma’s keukenKalimantanstraat 27512 HMEnschede
BuurtzorgHoge Bothofstraat 497511 ZAEnschede
Liberein – AriënsstaeteLijsterstraat 307523 ETEnschede
Geheim van de KokKottendijk 1277522 BPEnschede
Liberein – KlaaskatepleinKlaaskateplein 707523 JZEnschede
MaaltijdexpertOosterstraat 1367531 TLEnschede
Keurslager WinkelmanZonstraat 347521 HHEnschede
TSN ThuiszorgOosterstraat 27514 DZEnschede
Weergave met lokaal georiënteerde aanbieders van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Enschede

Met name ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Bijgaand behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorggroepen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel is dit contractueel geregeld met erkende bedrijven voor magnetronmaaltijden in Enschede. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Enschede zich aan moeten houden. Tussen de 175 en 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je vaak een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een avondmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst een ruime portie groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Zalmfilet in zoete mosterdsaus en Penne, champignonragout, broccoli.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 110 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 tot 10 minuten op 550 – 750 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Enschede.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Enschede?
De tarieven van maaltijden aan huis kunnen enorm verschillen. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,50. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €5,85. Voor een tafeltje dekje maaltijd ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,40) en dessert (vanaf €1,40).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Enschede. Voorbeelden zijn grootschalige keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgverleners en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Enschede?
Aan de hand van www.enschede.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Er wordt hierbij gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.