Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Hellendoorn

Direct mogelijkheden bekijken voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Hellendoorn? Hieronder bieden we aanvullende details. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice precies is, en wie er gebruik van kan maken. Ook vertellen we meer over de aanwezige maaltijdopties. Je kan ook snel verder gaan naar aanbieders vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Dit eten is geschikt voor iedereen en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteHellendoorn
PlaatsHellendoorn
Postcode7442
Website gemeentewww.hellendoorn.nl
kant-en-klaar-maaltijden-hellendoorn

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Bekijk interessante aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Hellendoorn?

Vind jij koken niet leuk? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een gezonde kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Zoals maaltijden als: Wokgroenten teriyaki of Varkensfilet in jus met koolraap. In onderstaand blok beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Senioren: Oudere mensen krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Met behulp van senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor senioren is gezond eten onmisbaar. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om het geheugen op peil te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan glutenvrij, zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, en koolhydraatarm, diabetes, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Studie, werk en hobby’s hebben een grote impact op onze agenda. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: Een drukke baan, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken is soms teveel gevraagd. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Hellendoorn: wat zijn de mogelijkheden?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Hellendoorn dan heb je eigenlijk 3 varianten: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. Let goed op de verschillen in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, bewaaradviezen en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Hellendoorn? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaliter om de week aan huis geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Een uitkomst in situatie waarbij u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-hellendoorn

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder verstrekken we een weergave van erkende aanbieders van warme maaltijden in Hellendoorn. Per bedrijf bekijk je details als het type maaltijden en de tarieven. Klik op een organisatie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instellingen voor thuismaaltijden

In de volgende tabel check je een opsomming van plaatselijke leveranciers. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, stichtingen, cateraars, zorginstellingen, slagerijen. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Bronckhorst, Lochem en Voorst.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ZorgAccentKerkstraat 67442 EDNijverdal
KeurslagerijKerkstraat 17451 BMHolten
Wonen met Zorg ‘t DijkhuisGorsselseweg 27437 BEBathmen
Keurslagerij HarmsenDorpsstraat 6A7431 CKDiepenveen
ZorgAccentGaardenstraat 297451 CVHolten
ZorgAccentSanatoriumlaan 207447 PKHellendoorn
BuurtzorgSchoolstraat 277451 EVHolten
Coolinair CateringDaltonstraat 177461 ACRijssen
Slagerij KamphuisDorpsstraat 61b7447 CTHellendoorn
Stichting de WelleConstantijnstraat 32A7442 MENijverdal
Schema met plaatselijke aanbieders van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Hellendoorn

Ook zakelijke klanten maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Kantoren laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. In dit soort situaties wil je graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal hebben ze afspraken gemaakt met professionele organisaties voor magnetronmaaltijden in Hellendoorn. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kids kunnen dan een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd krijgen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Hellendoorn de basis aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), weinig zout (max 2 gram), het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend heb je vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. O.a. Kervelroomsoep en Groentensoep.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Hellendoorn.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Hellendoorn?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,90. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (rond de €6,00. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,50) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,90).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Hellendoorn. We hebben het dan over grootschalige keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ook kun je soms ook terecht bij zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Hellendoorn?
Via de uitleg op www.hellendoorn.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Daarnaast zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Daarle
 • Daarlerveen
 • Haarle
 • Nijverdal