Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Lochem

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Lochem? Hieronder lees je een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens gaan we verder in op de diverse maaltijdopties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan maaltijdvoorzieningen vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan zakelijke mogelijkheden bekijken. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar de vragensectie (FAQ). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioGelderland
GemeenteLochem
PlaatsLochem
Postcode7241
Website gemeentewww.lochem.nl
kant-en-klaar-maaltijden-lochem

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Bekijk alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Lochem?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een verse kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Probeer onder andere: Reepjes kippenvlees in jus en/of Kipfilet in jus. In het gedeelte hierna tref je diverse groepen mensen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: 70-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Via speciale senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor senioren is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, zoutarm, gemalen, eiwitrijk, en vegetarisch, koolhydraatarm, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Studie, werk en hobby’s moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een verse maaltijd op tafel zetten kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: Studeren, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Lochem: wat zijn de mogelijkheden?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Lochem dan heb je feitelijk 3 alternatieven: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke type maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. Zo verschillen de op het gebied van: hoe groot het aanbod is, financiën, houdbaarheid en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Lochem? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Vaak per 6 of 12 stuks aan huis geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Erg handig op het moment dat u zelf niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-lochem

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder vind je een lijst met grote organisaties voor warme maaltijden in Lochem. Per aanbieder check je uitleg over aanbod en de kosten. Selecteer een instelling voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige instanties van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder vind je een opsomming van lokaal georiënteerde bezorgservices. Dat zijn bijv. welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen, supermarkten, zorginstellingen. Op deze site vind je ook aanbieders in Aalten, Oost Gelre en Zutphen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMarkt 37241 AALochem
Keurslager van de PolDeventerweg 337245 AWLaren
BuurtzorgRunneboom 87232 CXWarnsveld
Centrum Den BouwAbersonplein 97231 CRWarnsveld
BuurtzorgRaadhuisstraat 67251 ABVorden
Marga KlompeHeuvelstraat 1a7245 ATLaren
Slagerij VlogmanZutphenseweg 167251 DKVorden
Restaurant De BleijkeBeukenlaan 17255 DKHengelo
BuurtzorgRuurloseweg 1a7244 AVBarchem
GudulaOosterwal 187241 ARLochem
Overzicht met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Lochem

Ook bedrijven en kantoren kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Verderop vind je een aantal voorbeelden van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel maken zij hiervoor afspraken met populaire keukens voor magnetronmaaltijden in Lochem. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd eten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Lochem zich aan moeten houden. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst hebben we de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit Hollandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijv. Wisselmenu Aspergesoep met zalm & Gebakken aardappels.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je warmt dit op in ongeveer 35 minuten op 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 – 12 minuten op 550 – 750 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Lochem.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Lochem?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke leverancier heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (rond de €6,45. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,75) en desserts (vanaf €1,10).

Welk type leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice Lochem. We hebben het dan over grootschalige keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ook hebben we nog de (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Lochem?
Aan de hand van www.lochem.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Daarnaast zijn er landelijk regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij kijkt men naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Laren
 • Barchem
 • Almen
 • Harfsen
 • Kring van Dorth
 • Joppe
 • Epse
 • Gorssel
 • Eefde