Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Zutphen

Wil je alles weten over verse kant en klaar maaltijden bestellen in Zutphen? Op kantenklaarmaaltijden.com check je relevante info. We leggen je uit wat een maaltijdservice is, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Ook gaan we dieper in op de huidige gerecht-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct maaltijdservices vergelijken. Tevens kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Onderzoek dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioGelderland
GemeenteZutphen
PlaatsZutphen
Postcode7201
Website gemeentewww.zutphen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-zutphen

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Zutphen?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een smakelijke kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals gerechten als: Groenteburger, prei, aardappelen en/of Couscous, kip, mergueze worst. Hieronder benoemen we allerlei soorten groepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De etenswaren zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, en vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. School, een drukke baan en sport/muziek moeten gecombineerd worden. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: Werk, school, de fitness en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Zutphen: wat zijn de mogelijkheden?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Zutphen dan heb je 3 varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over assortiment, prijzen, houdbaarheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Zutphen? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Zeer geschikt in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-zutphen

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In het volgende schema verstrekken we een verzameling erkende aanbieders van warme maaltijden in Zutphen. Per organisatie tref je relevante zaken zoals het type maaltijden en de tarieven. Klik op de button van een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige organisaties van bezorgmaaltijden

Hierna doorzoek je eenvoudig een weergave van gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Onder andere zorginstellingen, slagerijen, supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook aanbieders in Oude IJsselstreek, Winterswijk en Oost Gelre.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Sutfene – De LunetteCoehoornsingel 37201 AAZutphen
Kokkie AnoukieVan Essenstraat 157203 DHZutphen
Marga KlompeDorpstraat 27156 LLBeltrum
Livio – De MeergaardenWillem Sluyterstraat 67151 DWEibergen
BuurtzorgEmmerikseweg 239 A7204 SKZutphen
PolbeekVan Dorenborchstraat 17203 CAZutphen
BuurtzorgJolinkweg 27211 DMEefde
BuurtzorgHoofdstraat 45 B2117213 CRGorssel
Smakelijk thuysZweedsestraat 2.17202 CKZutphen
Slagerij van DamLaarstraat 37201 CAZutphen
Database met regionale leveranciers van senioren maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Zutphen

Ook bedrijven en kantoren kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal maken zij hiervoor afspraken met populaire aanbieders van magnetronmaaltijden in Zutphen. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • De grotere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen een verse en gezonde maaltijd nemen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: groenterijke gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Zutphen in de regel aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. Bijvoorbeeld Stamppot met snijbonen, spekjes, rund.gehaktb. of Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je plaatst de maaltijd ongeveer 25 – 40 minuten op 125 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 5 – 12 minuten op 600 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Zutphen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Zutphen?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,90. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €6,25. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,40) en nagerecht (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice Zutphen. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Ten derde is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorggroepen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Zutphen?
Op de website www.zutphen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Warnsveld