Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Oost Gelre

Zoek je een leverancier voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Oost Gelre? Op deze pagina check je tips en adviezen. We vertellen je wat een maaltijdservice is, en wie er gebruik van kan maken. Evenzeer behandelen we ook de verschillende maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct instellingen vergelijken. Als laatste kan je ook opties voor zakelijke maaltijden overwegen. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. De smaak is echt prima er er zijn tientallen verschillende gerechten. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar de FAQ (populaire vragen). Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteOost Gelre
PlaatsOost Gelre
Postcode7131
Website gemeentewww.oostgelre.nl
kant-en-klaar-maaltijden-oost-gelre

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Oost Gelre?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Probeer onder andere: Kippensoep met vermicelli en/of Aardappelrösti. In de box hieronder vind je allerlei soorten groepen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Bejaarden: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze maaltijden zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, en koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel gemak.
 • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. School, een drukke baan en sport/muziek vereisen een goede planning. Even tussendoor koken is dan soms even teveel gevraagd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Studie, muziek en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken zit er dan soms gewoon niet in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Oost Gelre: wat is het aanbod?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Oost Gelre dan heb je eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk soort gerecht heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, tarieven, houdbaarheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Oost Gelre? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaliter 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst wanneer u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-oost-gelre

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel vind je een weergave van erkende keukens voor warme maaltijden in Oost Gelre. Per bezorgservice check je uitleg over het actuele aanbod en budget. Klik op een instantie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instanties van thuismaaltijden

Hierna bekijk je een database met gemeentelijke leveranciers. Voorbeelden zijn zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, cateraars, stichtingen. Op deze site vind je ook aanbieders in Doetinchem, Montferland en Winterswijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Hulpdienst Helpende Hand en Tafeltje DekjeRapenburgsestraat 337131 CWLichtenvoorde
Marga KlompeZiekenhuisstraat 147141 ANGroenlo
SPAR MaaltijdserviceMisterstraat 57126 CABredevoort
Marga KlompeAmbthuiswal 17126 BCBredevoort
BuurtzorgGrotestraat 307151 BGEibergen
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 317136 LEZieuwent
Keurslagerij BoendersBrink 57151 CREibergen
Livio – De MeergaardenWillem Sluyterstraat 67151 DWEibergen
Het ZwaantjeZieuwentseweg 17131 LALichtenvoorde
Keurslager SchuurmanRapenburgsestraat 367131 CZLichtenvoorde
Opsomming met regionale bezorgservices van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Oost Gelre

Juist bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Verderop behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er nog even door vergaderd moet worden. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met populaire bedrijven voor magnetronmaaltijden in Oost Gelre. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd nuttigen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Oost Gelre in Nederland aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, slechts beperkt zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je informatie over de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Het avondeten bestaat uit 3 componenten. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend bevat je bord dan nog iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. O.a. Hutspot met runderhachee & Oma’s sudderlap, bietjes, gekookte aardappelen.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 30 – 40 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het ook in de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Oost Gelre.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Oost Gelre?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,55. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €6,55. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,40) en/of een toetje na (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Verder is er de maaltijdservice Oost Gelre. Denk dan aan speciaal ingerichte keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ten derde is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Oost Gelre?
Op www.oostgelre.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Tevens kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Mariënvelde
 • Groenlo
 • Lievelde
 • Zieuwent
 • Harreveld
 • Vragender
 • Lichtenvoorde