Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Montferland

Opties achterhalen voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Montferland? Via onze site bieden we aanvullende details. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice inhoudt, en voor wie het geschikt is. Verder gaan we verder in op de actuele gerecht-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioGelderland
GemeenteMontferland
PlaatsMontferland
Postcode6942
Website gemeentewww.montferland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-montferland

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk interessante aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Montferland?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n gezonde kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Stamppot Boerenkool met rookworst of Nasi babi ketjap. In onderstaand blok lees je informatie over diverse groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep zijn voedzame gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, en vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Op deze manier hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, feestjes en hobbies moeten gecombineerd worden. Boodschappen doen en koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Studie, hobbies en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken kan dan vaak lastig zijn. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Montferland: wat is het aanbod?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Montferland dan heb je feitelijk drie alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, smaak en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Montferland? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans per 6 of 12 stuks aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. De oplossing wanneer u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-montferland

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel vind je een database met professionele aanbieders van warme maaltijden in Montferland. Per bezorgservice bieden we relevante zaken zoals het huidige assortiment en de kosten. Druk op de knop van een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van thuismaaltijden

In de tabel hierna vind je een overzicht met lokaal georiënteerde bezorgservices. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, slagerijen, cateraars, stichtingen, supermarkten. Op deze website vind je ook organisaties in Rozendaal, Brummen en Rheden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting WelcomRaadhuisstraat 36942 BEDidam
SPAR MaaltijdserviceCederlaan 256951 MNDieren
Maaltijdservice écht lekker etenSaxofoonstraat 186922 KNDuiven
BuurtzorgScheefkelk 26922 HHDuiven
Attent – BeverodeAdmiraal Helfrichlaan 126952 GGDieren
Slagerij van der HorstCallunaplein 406951 CRDieren
Slagerij van der HorstKloosterstraat 46961 WTEerbeek
BuurtzorgMarktplein 5 A6971 AABrummen
BuurtzorgEricaplein 16951 CPDieren
Keurslager TeunissenWilhelminastraat 306942 BMDidam
Opsomming met gemeentelijke bedrijven van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Montferland

Met name ook bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand lichten we enkele situaties toe van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Bedrijven laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal is dit contractueel geregeld met professionele aanbieders van magnetronmaaltijden in Montferland. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kids kunnen daardoor een lekkere en voedzame maaltijd nuttigen rond half 6 in de avond.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Probeer het nu zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht snel op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Montferland in de regel aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, zoutbeperkt, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je een overzicht met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een avondmaaltijd kent 3 aspecten. Als eerste hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijv. Alaska-koolvis in mosterdsaus & Klapstuk met hutspot.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 100 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 tot 10 minuten op 600 – 850 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Montferland.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Montferland?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,50. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (circa €5,85. Voor tafeltje dekje (warme levering) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je meer luxe? Kies dan ook een soep (vanaf €1,35) en dessert (vanaf €1,10).

Welk type leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast heb je natuurlijk de maaltijdservice Montferland. We hebben het dan over grootschalige keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Als laatste hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Montferland?
Aan de hand van www.montferland.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Azewijn
 • Lengel
 • s-Heerenberg
 • Wijnbergen
 • Braamt
 • Vethuizen
 • Stokkum
 • Zeddam
 • Loerbeek
 • Kilder
 • Didam