Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Doetinchem

Wil jij vandaag nog lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Doetinchem? Op deze pagina bekijk je meer informatie. We leggen je uit wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook gaan we dieper in op de beschikbare gerechten opties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij opties voor zakelijke maaltijden overwegen. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. De smaak is echt prima en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGelderland
GemeenteDoetinchem
PlaatsDoetinchem
Postcode7001
Website gemeentewww.doetinchem.nl
kant-en-klaar-maaltijden-doetinchem

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Hoe werkt de maaltijdservice in Doetinchem?

Vind jij koken niet leuk? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een smakelijke kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Zoals eten als: Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten & Slavink in uienjus. Hieronder lees je informatie over enkele voorbeelden van groepen mensen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: 70-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De menu’s zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan en ook om mentaal gezond te blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, en natriumarm, vetarm, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Daardoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Boodschappen doen en koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, hobbies en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Doetinchem: welke zijn geschikt?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Doetinchem dan heb je eigenlijk 3 alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijdvorm kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, kosten, smaak en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Doetinchem? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Vaak per 6 of 12 stuks op locatie geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-doetinchem

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het volgende schema verstrekken we een overzicht met bekende bezorgers van warme maaltijden in Doetinchem. Per bedrijf tref je praktische info zoals het huidige assortiment en een prijsindicatie. Klik op de button van een maaltijdservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

Hieronder bieden we een opsomming van lokale instellingen. Voorbeelden zijn zorginstellingen, cateraars, stichtingen, supermarkten, slagerijen. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Westervoort, Rozendaal en Doesburg.

LeverancierAdresPostcodePlaats
KruiswerkIJsselkade 177001 ANDoetinchem
Restaurant SchavenweideSchavenweide 27003 EBDoetinchem
Restaurant HyndendaelKeppelseweg 356999 ANHummelo
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 206999 ADHummelo
Slagerij BlesDe Bongerd 657006 NHDoetinchem
SPAR LegebekeHeemskerklaan 657003 ANDoetinchem
Stichting Maaltijdservice Rijn en IJsselInnovatieweg 40-057007 CDDoetinchem
Keurslager KampermanSmidsstraat 6-87021 ACZelhem
BuurtzorgMozartlaan 67002 MBDoetinchem
Restaurant CroonemateSteinlaan 507001 DKDoetinchem
Schema met kleinschalige maaltijdservices van bezorgmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Doetinchem

Met name ook bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal is dit contractueel geregeld met bekende bedrijven voor magnetronmaaltijden in Doetinchem. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen zodoende een smakelijke en gezonde maaltijd opeten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht snel op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Doetinchem zich aan moeten houden. Minimaal 150 gram aan verse groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een gerecht kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. O.a. Sperziebonen met kipfilet in madrassaus en puree en Schnitzel met gebakken aardappels.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 120 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 5 tot 10 minuten op 500 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Doetinchem.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Doetinchem?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke service heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,75. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €5,75. Voor een tafeltje dekje maaltijd moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je jezelf echt verwennen? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,60) en dessert (vanaf €1,45).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ten tweede kan je bestellen bij de maaltijdservice Doetinchem. Het betreft grootschalige keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Doetinchem?
Via www.doetinchem.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Gaanderen
 • Wehl