Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Doesburg

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Doesburg? Hieronder bekijk je tips en adviezen. We leggen je uit wat een maaltijdservice inhoudt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Eveneens behandelen we ook de diverse gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdvoorzieningen vergelijken. Als laatste kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het geheel smaakt er lekker en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteDoesburg
PlaatsDoesburg
Postcode6981
Website gemeentewww.doesburg.nl
kant-en-klaar-maaltijden-doesburg

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Doesburg?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n lekkere kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals gerechten als: Champignon omelet of Braadworst in barbecuesaus. In het gedeelte hierna vind je heel uiteenlopende groepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: 75-plussers die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, en diabetes, vegetarisch, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies en vrienden wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Studenten: Een drukke baan, hobbies en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Doesburg: wat is het aanbod?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Doesburg dan heb je feitelijk 3 varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Doesburg? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Vaak per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. De oplossing op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-doesburg

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema bekijk je een overzicht met grote bezorgers van warme maaltijden in Doesburg. Per leverancier check je informatie als aantal maaltijden en vanafprijs. Tik op de knop van een aanbieder om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instellingen voor thuismaaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een database met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Dit kunnen zijn zorginstellingen, stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen. Elders op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Zevenaar, Duiven en Rozendaal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager de WorstepinneOoipoortstraat 306981 DVDoesburg
SPAR WasserMeentsestraat 36987 CHGiesbeek
Maaltijdservice IJsselvalleiHallsedijk 186975 AKTonden
Maaltijdplusservice van ’t ZwientjeZutphensestraat 896971 EJBrummen
Attent – De BoomgaardMassenweg 108a6991 CTRheden
Het Hof Van GiesbeekKerkstraat 556987 ABGiesbeek
BuurtzorgGroenestraat 426991 GGRheden
Restaurant Laag – KeppelRijksweg 916998 AGHummelo
Met Maud MantelzorgVuurdoornstraat 206982 BXDoesburg
Attent – De HessegrachtCoehoornsingel 3-56981 KEDoesburg
Weergave met regionale instellingen van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Doesburg

Juist bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Organisaties laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er klanten over de vloer komen. Als werkgever wil je dan graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Vaak zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke bezorgers van magnetronmaaltijden in Doesburg. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. Kinderen kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd nuttigen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Doesburg aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op het etiket vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd kent 3 aspecten. In de basis hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire inspiratie. Onder andere Doperwtje wortel kippenpoot schotel & Thaise rundercurry met sambalboontjes, rijst.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 110 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 – 12 minuten op 500 – 650 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Doesburg.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Doesburg?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,35. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je gebruik maken van de maaltijdservice Doesburg. Het gaat hier om speciaal ingerichte keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ook hebben we nog de (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Doesburg?
Op de website www.doesburg.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Ook heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.