Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Oude IJsselstreek

Wil je alles weten over kant en klaar maaltijden bestellen in Oude IJsselstreek? Op kantenklaarmaaltijden.com bieden we alle belangrijke aspecten. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice precies is, en voor wie het geschikt is. Ook leggen we alles uit over de beschikbare soorten gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar voorzieningen vergelijken. Tevens kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Wil je nog meer weten? Onderzoek dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsOude IJsselstreek
Postcode7081
Website gemeentewww.oude-ijsselstreek.nl
kant-en-klaar-maaltijden-oude-ijsselstreek

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Vergelijk interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Oude IJsselstreek?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n gezonde kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals gerechten als: Kippensoep met vermicelli & Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng. In onderstaande tekst vind je voorbeelden van doelgroepen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: 70-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. School, een drukke baan en sport/muziek vragen veel van onze tijd. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Alleenstaanden: Studie, hobbies en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Oude IJsselstreek: wat is het aanbod?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Oude IJsselstreek dan heb je 3 opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type heeft weer zijn eigen kenmerken. Let goed op de verschillen in hoe groot het aanbod is, prijzen, houdbaarheid en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Oude IJsselstreek? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaal 2 of 3 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-oude-ijsselstreek

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder verstrekken we een opsomming van populaire bezorgers van warme maaltijden in Oude IJsselstreek. Per leverancier tref je informatie als assortiment en het tarief. Kies een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke bedrijven van bezorgmaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een verzameling lokaal georiënteerde leveranciers. Dit kunnen zijn zorginstellingen, slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op deze website vind je ook organisaties in Brummen, Doesburg en Doetinchem.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDominee van Dorpstraat 17081 BDGendringen
Marga KlompeVredenseweg 81E7101 LMWinterswijk
TastefulJ.F. Kennedyplein 1A7071 BTUlft
Petra’s FoodzzRabelingstraat 17064 KGSilvolde
Keurslager DaalsWillinkstraat 47101 NEWinterswijk
BuurtzorgVredenseweg 797101 LLWinterswijk
HarmkooktLaan van Hilbelink 6-27101 WGWinterswijk
Marga KlompeGradus Kobusstraat 187103 VXWinterswijk
BuurtzorgMaurits Prinsstraat 67091 CVDinxperlo
Eten bij RicoMarkt 1A7091 CJDinxperlo
Overzicht met regionale bedrijven van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Oude IJsselstreek

Juist bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Verderop sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf wil je dan natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele bedrijven voor magnetronmaaltijden in Oude IJsselstreek. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en voedzame maaltijd nuttigen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Oude IJsselstreek in Nederland aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op de beschrijving staat meestal een tabel met de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijv. Surinaamse nasi met pittig gekruide drumstick of Lekkerbekje, doperwten/wortelen, aardappelpuree.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer een half uur op 110 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het ook in de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 5 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Oude IJsselstreek.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Oude IJsselstreek?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,75. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €5,75. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,75) en dessert (vanaf €0,90).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Ook kan je bestellen bij de maaltijdservice Oude IJsselstreek. Dat zijn bijvoorbeeld speciaal ingerichte keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Daarnaast zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Oude IJsselstreek?
Via de info op www.oude-ijsselstreek.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Voorst
 • Breedenbroek
 • Gendringen
 • Megchelen
 • Netterden
 • Varsselder
 • Etten
 • Ulft
 • Sinderen
 • Silvolde
 • Terborg
 • Heelweg
 • Westendorp
 • Varsseveld