Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Gendringen

Wil je gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Gendringen? Via deze website lees je tips en adviezen. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens vertellen we meer over de actuele gerecht-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Als laatste kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsGendringen
Postcode7080
Website gemeentewww.oude-ijsselstreek.nl
kant-en-klaar-maaltijden-gendringen

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Gendringen?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Zalmfilet in roomsaus en/of Thaise curry. In de volgende paragraaf bekijk je diverse groepen mensen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: 75-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De etenswaren zijn tegenwoordig erg gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor de oudere doelgroep is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de hersenen gezond te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, en natriumarm, vegetarisch, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Mede door deze producten hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Families met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Studie, werk en hobby’s moeten gecombineerd worden. In korte tijd een maaltijd bereiden lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, hobbies en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol met groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Gendringen: wat zijn de mogelijkheden?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Gendringen dan heb je feitelijk drie keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, tarieven, kwaliteit en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Gendringen? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Vaak om de week aan huis geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-gendringen

Vergelijk diverse maaltijdservices

In het schema hieronder bekijk je een lijst met grote leveranciers van warme maaltijden in Gendringen. Per leverancier verstrekken we relevante zaken zoals aantal maaltijden en budget. Tik op de knop van een leverancier voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bedrijven van thuismaaltijden

In de tabel hierna bekijk je een database met lokaal georiënteerde bezorgservices. Denk dan aan stichtingen, zorginstellingen, cateraars, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook adresgegevens van partijen in Ulft, Etten en Netterden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
TastefulJ.F. Kennedyplein 1A7071 BTUlft
BuurtzorgVredenseweg 797101 LLWinterswijk
Petra’s FoodzzRabelingstraat 17064 KGSilvolde
Azora MaaltijdenIndustrieweg 1157061 APTerborg
Marga KlompeVredenseweg 81E7101 LMWinterswijk
BuurtzorgMaurits Prinsstraat 67091 CVDinxperlo
Keurslager DaalsWillinkstraat 47101 NEWinterswijk
HarmkooktLaan van Hilbelink 6-27101 WGWinterswijk
Eten bij RicoMarkt 1A7091 CJDinxperlo
BuurtzorgDominee van Dorpstraat 17081 BDGendringen
Database met lokale bezorgservices van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Gendringen

Juist bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorggroepen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met grote bezorgers van magnetronmaaltijden in Gendringen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Veel thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen zo een smakelijke en gezonde maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Gendringen aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, weinig zout (max 2 gram), focus op graan- en volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste hebben we de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. Zoals Rundergoulash & Kip in rozemarijnsaus, broccoli, aardappelpuree.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 30 – 40 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 12 minuten op 550 – 750 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Gendringen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Gendringen?
De kosten van de maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,50. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (vanaf €6,45. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,45) en dessert (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je kiezen voor de maaltijdservice Gendringen. Dat zijn bijvoorbeeld cateraars en/of gespecialiseerde keuken die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Oude IJsselstreek?
Door middel van www.oude-ijsselstreek.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarnaast zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en/of het vermogen.