Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Hengelo

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Hengelo? Via deze website bekijk je relevante info. We leggen je uit wat een maaltijdservice inhoudt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Evenzeer gaan we dieper in op de beschikbare gerechten opties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Tevens kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima en het staat binnen mum van tijd op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioOverijssel
GemeenteHengelo
PlaatsHengelo
Postcode7551
Website gemeentewww.hengelo.nl
kant-en-klaar-maaltijden-hengelo

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Vergelijk actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Hengelo?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n verse kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Zoals eten als: Kippensoep met vermicelli of Oma’s sudderlap, bietjes, gekookte aardappelen. In de box hieronder vind je meerdere segmenten Nederlanders die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Ouderen in Nederland krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Geholpen door deze senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor senioren is een verantwoorde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de hersenen te beschermen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. Typische voorbeelden zijn gemalen, eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, en vetarm, koolhydraatarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: Werk, sport en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken is soms teveel gevraagd. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Hengelo: welke zijn geschikt?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Hengelo dan heb je eigenlijk 3 keuzes: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk soort gerecht heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo verschillen de op het gebied van: de breedte van het assortiment, budget, versheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Hengelo? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaliter elke 2 weken aan huis geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Ideaal in situatie waarbij het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-hengelo

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna check je een lijst met bekende leveranciers van warme maaltijden in Hengelo. Per organisatie doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals aantal maaltijden en vanafprijs. Tik op de button van een instelling voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van opwarmmaaltijden

In het schema hierna vind je een weergave van regionale bedrijven. Dat zijn bijv. slagerijen, supermarkten, zorginstellingen, cateraars, stichtingen. Op deze website vind je ook leveranciers in Hellendoorn, Rijssen-Holten en Haaksbergen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Mams CateringElferinksweg 877545 KBEnschede
BuurtzorgGeerdinksweg 139 77555 DLHengelo
Restaurant De BrinkDe Posten 1357544 LREnschede
Keurslager ElzingaVeldhoflanden 47542 LAEnschede
Calida ZorgDemmersweg 347556 BNHengelo
Carint ReggelandBoortorenweg 207554 RSHengelo
Keurslager KoekenbergDeurningerstraat 1027557 HJHengelo
Keurslager PotsChristiaan Langefeldstraat 427558 CTHengelo
Keurslagerij LeurinkWillem de Merodestraat 767552 WZHengelo
TSN ThuiszorgIsaac da Costastraat 957552 VVHengelo
Database met lokale aanbieders van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Hengelo

Met name ook bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Organisaties laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook verzorgingslocaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal hebben ze een overeenkomst met professionele organisaties voor magnetronmaaltijden in Hengelo. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd krijgen als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Hengelo zich aan moeten houden. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijv. Spaghetti bolognese schotel of Pastaschotel van tortelline met kaasvulling.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je plaatst de maaltijd ongeveer 35 minuten op 110 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 6 tot 10 minuten op 600 – 850 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Hengelo.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Hengelo?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,55. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €6,35. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je meer luxe? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,35) en toetje (vanaf €0,90).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice Hengelo. We hebben het dan over professionele keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Hengelo?
Op de website www.hengelo.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.