Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Dalfsen

Zoek jij opties voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Dalfsen? Op deze pagina bieden we relevante info. We vertellen je wat een maaltijdservice is, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Verder bespreken we de diverse gerecht-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Als laatste kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en je warmt ze eenvoudig en snel op. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteDalfsen
PlaatsDalfsen
Postcode7721
Website gemeentewww.dalfsen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-dalfsen

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Check de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Dalfsen?

Houd je niet van koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een smakelijke kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Probeer onder andere: Bloemkoolsoep en Vier-groentenstamppot. In onderstaand blok lees je informatie over voorbeelden van doelgroepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Aan de hand van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De maaltijden zitten vol bouw- en voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of juist om op gewicht te komen en blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, glutenvrij, gemalen, zoutarm, en vetarm, natriumarm, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Op deze manier blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, school en sport hebben een grote impact op onze agenda. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Werk, school, sport en andere vrijetijdsbestedingen: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Dalfsen: hoe werkt dat?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Dalfsen dan zijn er drie keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. We vertellen je hieronder meer over de breedte van het assortiment, tarieven, herkomst producten en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Dalfsen? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. In de regel elke week 1 keer afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Erg handig indien u geen keuken heeft en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
bezorgmaaltijd-dalfsen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna vind je een verzameling populaire organisaties voor warme maaltijden in Dalfsen. Per bedrijf bieden we relevante zaken zoals aanbod en budget. Tik op de knop van een aanbieder voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke organisaties van thuismaaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een database met lokaal georiënteerde aanbieders. Dat zijn bijv. cateraars, stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op deze website vind je ook aanbieders in Almelo, Borne en Tubbergen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Rosengaerde – De Blaue BogenPastoriestraat 17721 CTDalfsen
BuurtzorgMarkt 32 A7731 DBOmmen
Baalderborg GroepDe Tjalk 497701 LRDedemsvaart
BuurtzorgJulianastraat 547701 GMDedemsvaart
Keurslager VeltmaatVarsenerstraat 3A7731 DCOmmen
Resto OCOBrugstraat 167731 CTOmmen
Maaltijdspecialist Auke en Gerda KielData 24-267741 MGCoevorden
Maaltijdservice.nuMarshovenlaan 27742 TVCoevorden
Saxenburgh – OldenhaghenHessel Mulertstraat 227731 CLOmmen
Hof van DalfsenHaersolteweg 37722 SEDalfsen
Schema met plaatselijke instanties van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Dalfsen

Ook kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Onderstaand lichten we enkele situaties toe van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als het personeel ‘s avond overwerkt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met erkende leveranciers van magnetronmaaltijden in Dalfsen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen daardoor een verse en gezonde maaltijd gebruiken rond half 6 in de avond.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: groenterijke gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Dalfsen de basis aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Om te beginnen hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Onder andere Spekpannenkoek en Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 25 minuten op 110 graden in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Dalfsen.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Dalfsen?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,55. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,45) en dessert (vanaf €1,45).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop heb je natuurlijk de maaltijdservice Dalfsen. Het gaat hier om grootschalige keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte bestaan er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Dalfsen?
Door middel van www.dalfsen.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Verder zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lemelerveld
 • Nieuwleusen