Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Borne

Opties achterhalen voor kant en klaar maaltijden bestellen in Borne? Via deze website bekijk je tips en adviezen. We vertellen je wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook behandelen we ook de beschikbare type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Tevens kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteBorne
PlaatsBorne
Postcode7622
Website gemeentewww.borne.nl
kant-en-klaar-maaltijden-borne

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Borne?

Ben jij geen goede kok? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Zoals gerechten als: Lamscurry met sperziebonen, pilav rijst en/of Oma’s sudderlap, bietjes, gekookte aardappelen. Hierna lees je informatie over meerdere segmenten Nederlanders die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Door het bestellen van senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De producten zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten van belang. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of juist om op gewicht te komen en blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, en diabetes, vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Door die service hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Families: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Werk, school, hobby’s en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Borne: hoe werkt dat?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Borne dan zijn er in feite drie keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: assortiment, kosten, bewaaradviezen en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Borne? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Dikwijls 2 of 3 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Zeer geschikt wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-borne

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna bekijk je een verzameling bekende organisaties voor warme maaltijden in Borne. Per bezorgservice bieden we praktische info zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de tarieven. Druk op de button van een maaltijdservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een overzicht met regionale leveranciers. Dat zijn bijv. stichtingen, zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Hengelo, Oldenzaal en Dinkelland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgGrotestraat 237622 GABorne
Keurslager ArensDe Meierij 177631 AMOotmarsum
Slagerij Traiteur JacobsAzelosestraat 707621 BBBorne
Familie Restaurant De Scheepskajuitt Wooldrik 47621 AHBorne
Carint ReggelandAkeleistraat 267641 CSWierden
FranciscusDe Meierij 17631 AMOotmarsum
ZorgAccentRijssensestraat 77642 CVWierden
BuurtzorgMolenstraat 28 A7651 AWTubbergen
SPAR DraaijerPast. Ossestraat 197627 PJBornerbroek
Slagerij RensinkNieuwe Kerkstraat 17622 LGBorne
Schema met gemeentelijke leveranciers van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Borne

Ook zakelijke klanten hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (woonlocaties en dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel maken zij hiervoor afspraken met populaire aanbieders van magnetronmaaltijden in Borne. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zo een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd gebruiken wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Borne zich aan moeten houden. Altijd zo’n 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket staat meestal een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Het avondeten bestaat uit 3 onderdelen. Als eerste is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Zoals Rundergehaktbal met jus en hutspot of Chili con carne met rundergehakt en witte rijst.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Dit doe je in circa 20 minuten op 100 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 12 minuten op 500 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Borne.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Borne?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,55. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,55. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,50) en nagerecht (vanaf €1,45).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Borne. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tenslotte onderscheiden we nog zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Borne?
Via www.borne.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij zijn er mogelijkheden via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Hertme
 • Zenderen